‘Luuk de Jong is gegroeid’

Foto: ‘Luuk de Jong is gegroeid’

Wim Kieft vindt dat Luuk de Jong een betere, of vooral completere, voetballer is geworden in zijn tijd in La Liga bij achtereenvolgens Sevilla en FC Barcelona. Dat zag de oud-voetballer terug in de laatste Champions League-wedstrijd van PSV tegen AS Monaco.

“Luuk de Jong maakte op zijn Luuk de Jongs de winnende treffer met een mooie kopgoal”, begint Kieft zijn verhaal in zijn column in De Telegraaf. “Iedereen weet wat hij kan, maar je ziet dat hij in Spanje is gegroeid als meevoetballende spits. Ongetwijfeld heeft dat te maken met de hogere weerstand in de Primera División en het korte, snelle combinatiespel dat veel Spaanse clubs hanteren.”

Zelfvertrouwen

De voormalige spits gaat verder: “Dat heeft De Jong goed opgepakt. Daarbij heeft het hem extra zelfvertrouwen gegeven dat hij als grote ster is binnengehaald. Hij is ook aanvoerder. Wel was het wachten op zijn eerste treffer. Als hij die vervolgens op zo’n manier maakt, op een essentieel moment in zo’n belangrijke Europese ontmoeting dan krijgt zelfs De Jong vleugels. Hoeveel hij in zijn voetbalcarrière ook heeft meegemaakt.”

‘Camp Nou is mooi, maar…’

De Jong zei na afloop van Monaco-thuis: “Camp Nou is echt fantastisch, maar dit is mijn thuis. Als je zo terugkomt in een belangrijke wedstrijd en de winnende binnenkopt, waarna het hele stadion voor je gaat springen… dat went echt nooit.”

TIP: Verdien 1.92 keer je inleg als De Jong een doelpuntje maakt tegen Go Ahead Eages!

Is De Jong beter geworden?

  • Ja
  • Nee
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie