Droomstart Excelsior vergroot Vitesse-ellende

Foto: Droomstart Excelsior vergroot Vitesse-ellende

Vitesse is dramatisch begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na de harde thuisnederlaag tegen Feyenoord (2-5) bleek vrijdagavond ook promovendus Excelsior te sterk: 3-1.

Vitesse eiste in Kralingen de eerste mogelijkheid van de avond op, maar na een klein kwartier was het Excelsior dat de leiding wist te nemen. De Arnhemse defensie piepte en kraakte, waardoor Reda Kharchouch in staat kon worden gesteld om de 1-0 tegen de touwen te werken. Met name nieuwkomer Ferro zag er niet goed uit aan Vitesse-zijde. 

Excelsior was de competitie al begonnen met een knappe 0-2 zege bij Excelsior en ook tegen Vitesse was de formatie van Marinus Dijkhuizen zeer effectief. Na een minuut of twintig mocht Kharchouch opnieuw door en opnieuw liet hij doelman Jeroen Houwen kansloos: 2-0. Er werd nog gedacht aan buitenspel, maar de VAR oordeelde anders.

Vitesse speelde ondanks de defensieve problemen geen verloren wedstrijd. Nikolai Baden Frederiksen zorgde binnen het half uur voor de aansluitingstreffer door raak te schieten, nadat Excelsior-doelman Stijn van Gassel een inzet van Million Manhoef nog onschadelijk maakte. De doelpuntenmaker dacht een kleine tien minuten later ook aan een strafschop, maar ondanks serieuze discussie in de VAR-ruimte werd er niet ingegrepen vanuit Zeist. 

In de tweede helft was het vooral Vitesse dat domineerde, waar Excelsior verdedigde en loerde op momenten. Eén van die momenten resulteerde in de nekslag voor de Arnhemmers. Na opnieuw goed werk van Kharchouch mocht Kenzo Goudmijn het beslissende tikje geven: 3-1.

Vitesse dacht vlak voor tijd nog terug te komen tot 3-2, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tot overmaat van ramp kreeg Vitessenaar Sondre Tronstad nog een rode kaart op advies van de VAR.

Scoreverloop: 1-0 (14′) Reda Kharchouch, 2-0 (20′) Reda Kharchouch, 2-1 (29′) Nikolai Baden Frederiksen, 3-1 (77′) Kenzo Goudmijn

TIP: Wint Vitesse wel van Heerenveen? Win 1,90 keer je inleg via Unibet!

Gaat Vitesse ver terugvallen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie