Van Nistelrooy geeft transferupdate over Gakpo

Foto: Van Nistelrooy geeft transferupdate over Gakpo

Cody Gakpo wordt steeds hardnekkiger aan met name Manchester United en Nottingham Forrest gelinkt. Trainer Ruud van Nistelrooy blijft voorlopig echter ‘gewoon’ op de linksbuiten rekenen, zo vertelt hij vandaag op de persconferentie.

Van Nistelrooy gelooft dan ook niet dat alle geruchten resulteren in minder spel bij Gakpo, die in de return tegen AS Monaco afgelopen dinsdag niet al te best voor de dag kwam. “Zoals wij Cody kennen, weten we hoe hij met zijn vak bezig is. Hoe hij elke dag beter probeert te worden. Hij probeert zich zoveel mogelijk af te sluiten voor wat ruis is om tot topprestaties te komen. Hij is natuurlijk 23 jaar, dus dat is niet altijd mogelijk.”

“Als coaches, trainers, begeleiders probeer je hem daarin te begeleiden, waar mogelijk. Maar ik vind, dat hij geweldig omgaat met de situatie en de verwachtingen rond zijn persoon en wat er allemaal speelt. Met de seizoenstart die hij achter de rug heeft met de goals en assists, die hij heeft gemaakt, haalt hij wel een bepaald niveau, dat ons als team beter maakt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij die ontwikkeling gaat doorzetten.”

Enkel in gesprek met PSV

Van Nistelrooy praat veel met Gakpo over zijn carrière. “De focus is gericht op hier en hoe hij een betere speler kan worden. Er vinden geen gesprekken plaats over iets anders. De gesprekken die wij hebben gaan erover hoe hij een betere speler kan worden en niet over de keuze, want dat is op dit niet aan de orde.”

“Op het moment, dat hij naar mij komt en zegt ‘dit is nu concreet’ kun je het daarover hebben en kun je met een advies komen. Maar er speelt op dit moment niks. Dus zijn we bezig met zijn ontwikkeling als speler, zodat hij maximaal kan bijdragen voor PSV. Ook tegen Go Ahead hebben we hem weer hard nodig, want we weten dat we een fantastische speler hebben.”

TIP: 2.25x je inleg als Gakpo scoort tegen Go Ahead Eagles!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Maakt Gakpo het seizoen af bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie