“Laat ik daar niet mysterieus over doen: hij speelt”

Foto: “Laat ik daar niet mysterieus over doen: hij speelt”

Het is nog niet helemaal duidelijk welke elf spelers morgen aan de aftrap staan namens Feyenoord tegen sc Heerenveen, maar wel staat vast dat Marcos Lopez nog niet zal debuteren. Hij is namelijk nog niet speelgerechtigd.

“Laat ik daar niet te mysterieus over doen. Marcus Pedersen speelt. Hij start zaterdag“, bevestigt trainer Arne Slot op de persconferentie vandaag. Nu Lopez nog niet kan spelen, zal Pedersen – net als vorige week tegen Vitesse – op linksback starten.

Gímenez

Orkün Kökçü is terug in de wedstrijdselectie, Mats Wieffer nog niet. Van een andere aankoop, spits Santiago Gímenez, wordt erg veel verwacht door de fans. Slot: “Hij is in anderhalve week drie keer de wereld overgevlogen. Dat is niet eenvoudig en je merkt dat hij het fysiek gemerkt heeft. Hij moet ook wennen aan zijn teamgenoten. In het begin is het als nieuwe speler even om je heen kijken. Dan denk je als trainer: deze jongen heeft even nodig om te wennen aan de intensiteit en speelwijze.”

“In de tussentijd laat hij wel zien dat hij vrij makkelijk de ballen tegen de touwen schiet. Niet onbelangrijk. Naarmate de week vorderde, werd hij comfortabeler. Dat is een normaal proces. Hij heeft nu een paar keer meegedaan en wat vooral opvalt, is dat hij makkelijk scoort. Maar het is logisch dat hij nog een beetje om zich heen moet kijken.”

TIP: Unibet verzesvoudigt je inleg als Feyenoord en Heerenveen gelijkspelen!

Gaat Lopez uiteindelijk uitgroeien tot vaste eerste linksback?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie