‘Grote paniek in de Eredivisie na flater’

Foto: ‘Grote paniek in de Eredivisie na flater’

Er heerst paniek in de Nederlandse Eredivisie. In de vijf topcompetities is de transfermarkt deze zomer open tot en met 1 september, maar in Nederland gaat de markt al op 31 augustus op slot. 

Voetbal International schrijft na contact met de KNVB: “Een woordvoerder meldde dat er navraag was gedaan bij de afdeling licentiezaken, maar dat er nog geen definitieve terugkoppeling was ontvangen. Intussen had VI ook contact opgenomen met enkele clubs. Technisch directeuren lieten weten dat zij niet op de hoogte waren dat de markt elders een dag langer open was. Zij hadden alleen per mail van de KNVB gehoord dat die in Nederland op 31 augustus sloot.”

Dit zorgt voor zorgen in de Eredivisie. “Verkopen mag namelijk wel op die dag. Kopen niet”, zo weet het medium. “In de praktijk kunnen clubs altijd nee zeggen als een andere club zich meldt. Maar in sommige contracten zijn verkoopclausules opgenomen waardoor ze wel zouden moeten meewerken. Bovendien kan er ook zo’n hoog bod binnenkomen dat ze dat om economische redenen niet kunnen weigeren. Ook richting de speler.”

Brands baalt

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, laat weten: “Het was al vervelend dat landen als Turkije en Rusland langer open waren dan Nederland, maar je wilt niet dat dit ook voor de topcompetities geldt. Wel vind ik het vreemd dat zij een dag langer open zijn. 31 augustus was altijd het uitgangspunt. Ik hoop in elk geval dat de KNVB dit kan herstellen.”

De KNVB erkent dat er een verschil met de topcompetities is ontdekt. “Wij houden de datum van 31 augustus aan en een aantal andere bonden sluit een dag later, in de nacht van 1 op 2 september. Wij zijn verbaasd over dit verschil in sluitingsdatum. Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren.”

TIP: Wedden op Eredivisie-wedstrijden? Sla je slag via Unibet!

Gaat dit grote problemen opleveren?

  • Ja
  • Nee
583+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie