Van Gaal: ‘Dat is de keerzijde van de medaille’

Foto: Van Gaal: ‘Dat is de keerzijde van de medaille’

Het Nederlands elftal zou eigenlijk de openingswedstrijd spelen op het wereldkampioenschap in Qatar, maar dat ‘feestje’ gaat niet door. Bondscoach Louis van Gaal houdt een tweeledig gevoel over aan de ingreep van de wereldvoetbalbond (FIFA).

Voetbal International schrijft op vrijdagochtend: “In het oorspronkelijke programma speelde Nederland op maandag 21 november de openingswedstrijd tegen Senegal om 11.00 uur Nederlandse tijd. Dat ging in tegen de traditie dat het gastland het WK opent. Om die in stand te houden, heeft de FIFA nu besloten dat Qatar al op zondag speelt tegen Ecuador (aftrap 17.00 uur Nederlandse tijd). De wedstrijd van Oranje werd als gevolg daarvan verplaatst naar 17.00 uur Nederlandse tijd.”

Van Gaal

Via de officiële kanalen van de KNVB reageert Van Gaal: “Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion, omdat de zon dan al onder is.” De keuzeheer plaatst echter meteen een kanttekening: “Maar de keerzijde van de medaille – en dat vind ik zwaar wegen – is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd.”

Wél is het FIFA-besluit natuurlijk gunstig voor de Oranje-fan: “Om vijf uur ‘s middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11.00 uur.”

TIP: Verdien 1.68 keer je inleg als Oranje Senegal verslaat!

Positief of negatief?

  • Positief
  • Negatief
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie