‘Ajax-positie is pure armoede’

Foto: ‘Ajax-positie is pure armoede’

Oefenmeester Alfred Schreuder lijkt bij Ajax wel heil te zien in een opstelling met Dusan Tadic als nummer 9, maar Kees Kist gaat daar absoluut niet in mee. Hij vindt dat de Serviër niet goed (genoeg) uit de voeten kan in de punt van de aanval.

Met het oog op het aankomende Eredivisie-weekend zegt hij in De Telegraaf: “Géén Tadic in de spits hoor! Dat vind ik bittere armoede. Tadic moet gewoon op links spelen. Dáár is hij op zijn best, daar doet hij met zijn passeeracties gewoon wat hij moet doen en is hij heel groot. Tadic is een linkerspits, géén centrumspits.”

Moet Schreuder dan voor Brian Brobbey kiezen? “Vind ik wel een goeie, maar eigenlijk is hij op dit moment nog meer een pinchhitter. Kijk: als je Brobbey in de spits wil neerzetten, zal Schreuder zijn systeem misschien ook op hem moeten aanpassen. Een systeem met twee spitsen én hangende vleugelspelers die in de bal komen en van daaruit verder gaan voetballen. Daar moet op getraind worden, en dat vergt tijd.”

Bergwijn

Dan is er natuurlijk nóg een optie: “Je kunt Steven Bergwijn er uiteraard ook uitproberen, maar ík zou hem op de zijkant zetten. Bergwijn moet veel lopen en is voor mij net als Tadic ook geen centrumspits. Alleen: als Antony in vorm is, kun je hem moeilijk op de rechterflank laten spelen. Ach, Ajax heeft veel mogelijkheden. Ik zie het liefst een échte spits in de punt van de aanval en Brobbey is een echte spits. Alleen: hij is er nog niet, hij is nog jong. Maar in deze situatie bij Ajax zou ik hem toch het vertrouwen geven. Want afmaken kan hij.”

TIP: Verdien 1.91 keer je inleg als Tadic een goaltje scoort tegen FC Groningen!

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
511+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie