‘Feyenoord pikt oude bekende op in Eredivisie’

Foto: ‘Feyenoord pikt oude bekende op in Eredivisie’

Feyenoord haalde onlangs Marcos López naar de club als nieuwe linksback, maar de Rotterdammers zijn nog niet uitgewinkeld. Arne Slot wil zoals bekend niet alleen een opvolger van Malacia, maar ook een back-up voor López. Daar is volgens 1908 Cambuur-linksback Alex Bangura voor in beeld gekomen. 

Arne Slot is een groot bewonderaar van de linksback van sc Cambuur. Volgens het Feyenoord-medium is er op dit moment nog geen sprake van heel concrete interesse. Er zijn geen onderhandelingen gaande en van een officieel bod is ook geen sprake.

De Rotterdammers zouden wel geïnformeerd hebben naar de voorwaarden om het tot 2023 lopende contract van de international van Sierra Leone af te kopen. Voor Cambuur komt de interesse van de Rotterdamse topclub daarom op het slechts mogelijke moment en kan het richting een ‘nu verkopen of anders volgend jaar transfervrij’-scenario gaan met de linksback. Of de club de eenjarige optie in het contract van Banguna activeert op het moment dat hij ontevreden is, is nog niet bekend. 

Feyenoord 

Bangura is geen onbekende bij Feyenoord. De 23-jarige linkspoot speelde in de jeugdopleiding van de Rotterdammers, maar haalde de eerste twee selecties van de club niet. In 2029 koos hij ervoor om vanuit de Onder 19 van Feyenoord naar Jong Cambuur te vertrekken, waar hij sinds 2019 deel uitmaakt van de A-selectie. 

Vorig seizoen speelde Bangura zich in de kijker bij het grote publiek. Met 23 wedstrijden en drie doelpunten had de verdediger een belangrijk aandeel in het goede seizoen van de Leeuwarders. Dat levert de linksback mogelijk een mooie transfer op.

Bangura heeft op dit moment een geschatte marktwaarde van 900.000 euro en lijkt dus geen enorme investering voor de Rotterdammers, die volgens 1908 ‘enkele miljoenen’ zal moeten betalen. Eerder werd Matias Viña van AS Roma nog in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord, maar het blijft al een tijdje stil rondom de linksback van AS Roma. Het blijft een mogelijkheid dat, wanneer andere opties niet haalbaar zijn, de Urugayaanse verdediger alsnog (op huurbasis) overkomt. 

TIP: Feyenoord wint van sc Heerenveen? JIj wint 1.33x je inzet!

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie