‘Roofdier Ruud’ ook als PSV-trainer wereldspits

Foto: ‘Roofdier Ruud’ ook als PSV-trainer wereldspits

PSV bereikte na een bloedstollende tweestrijd met AS Monaco de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren zijn onder leiding van Ruud van Nistelrooy sterk aan het seizoen begonnen. De ploeg won de Johan Cruijff Schaal van Ajax, startte de competitie met een overwinning op FC Emmen en hebben in Glasgow Rangers nog één horde te gaan tot de groepsfase van de Champions League. 

Er is qua speelstijl wel het één en ander veranderd bij PSV dit seizoen. Het extreme pressie-systeem van Roger Schmidt werd ingeruild voor het bedachtzame en bijna assassin-achtige speelstijl die Maarten Wijfels van het Algemeen Dagblad doen denken aan de spits Van Nistelrooy. 

Lees ook: PSV speelt zoals Van Nistelrooy scoorde

Wijffels schrijft: “Ook in de trainer zie je het ‘Roofdier Ruud’. Hij zal het projecteren op zijn team in fases van wedstrijden dat het moeilijk wordt en de schakelaar op standje ‘overleven’ moet. Het gevaar kan zijn dat een team erop gaat leunen als er vaker ontsnappingen komen zoals nu tegen Monaco. Of een comeback zoals tegen Ajax in de Cruijff Schaal, toen PSV een halfuur niks had in te brengen, 1-0 achterkwam, maar twee kopgoals later plots met 1-2 voorstond. Maar voor een heel seizoen is dat een te wankele basis.”

PSV

Dat brengt een nieuwe uitdaging met zich mee voor Van Nistelrooy. “Van Nistelrooij zal moeten bewijzen dat PSV zich ook voetballend doorontwikkelt met hem als trainer. Dat wil hij zelf ook. Het wordt wel een klus”, stelt Wijffels, die meteen de belangrijkste man aanwijst. Met Luuk de Jong is de spits van de succestijd onder Phillip Cocu (als PSV-trainer een pragmaticus bij uitstek) weer terug. Een geweldig aanspeelpunt, De Jong, misschien wel de beste aanvallende kopper van Europa en zo’n speler die óók tot de 95ste minuut blijft geloven in elke bal.”

Er zijn echter meer succesfactoren in de ploeg. “Maar De Jong, Guus Til en ook een middenvelder als Ibrahim Sangaré; je kunt er niet altijd even makkelijk mee ‘doorvoetballen’, zoals dat in trainersjargon heet. Nou heeft PSV niet de cultuur dat aan het spel een esthetische norm wordt gehangen. Dat is iets voor Ajax, waar winnen altijd gepaard moet gaan met mooi spel. Als PSV pragmatisch kan winnen vindt iedereen in Eindhoven het goed”

Wint PSV van Go Ahead Eagles? De odd is 1.23x!

Van Nistelrooy gaat slagen bij PSV

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:23
9+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
391+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
6+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
125+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
127+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
70+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
82+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
11+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
146+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
368+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
171+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
174+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
57+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8176+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
945+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
98+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
169+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
153+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
195+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
114+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie