Engeland in de ban van ‘criminele voetballers’

Foto: Engeland in de ban van ‘criminele voetballers’

Benjamin Mendy maakte furore als speler van Manchester City, maar ging in zijn privéleven ernstig in de fout. De Fransman zit al een lange tijd in de gevangenis en staat de komende drie maanden terecht voor verkrachting en aanranding van zeven vrouwen. De justitie wil de linksback van City achter de tralies hebben en de Fransman is niet de enige Engelse profvoetballer die dit lot wacht. 

In het Algemeen Dagblad wordt de situatie van Mendy uitgelegd: “In zijn villa in Prestbury in het graafschap Cheshire zou hij zich tussen 2018 en 2021 hebben vergrepen aan de slachtoffers. Samen met zijn vriend Louis Saha Matturie (41), die gelijktijdig terecht staat, misbruikte hij hen op grove wijze. De details van het seksuele geweld blijven voorlopig verborgen voor het publiek. Om de juryleden niet te beïnvloeden legde de rechter vandaag in Chester beperkingen op aan de media.”

Benjamin Mendy

De houding van Mendy is door een tijdje achter de tralies inmiddels veranderd. “Mendy, die nog met een air van een beroemdheid uit de politiebus stapte, moest de realiteit onder ogen zien. Justitie besloot hem uiteindelijk naar een gevangenis in Manchester over te brengen. Zijn veiligheid kon in Liverpool niet langer worden gegarandeerd. Uiteindelijk zat hij 134 dagen in voorarrest. Dat Mendy op borgtocht vrijkwam, leidde tot protesten. De man wordt beschuldigd van het verkrachten en aanranden van zeven vrouwen.”

De komende drie maanden zal er dus duidelijkhied komen over de straf voor de linksback van Manchester City, die voor meer dan vijftig miljoen euro werd aangetrokken door The Citizens. Dat wordt gezien als een voorproefje op het proces van Mason Greenwood. De jonge aanvaller werd op non-actief gesteld door Manchester United nadat zijn ex-vriendin aangifte had gedaan van verkrachting, geweld en doodsbedreigingen. 

Mason Greenwood

Er worden stevige straffen verwacht: “De veronderstelling van Mendy met fluwelen handschoenen te worden behandeld, bleek een vergissing. De eens gevierde verdediger, omarmd door fans vanwege zijn grappige tweets en wilde kapsels, geldt als een paria. De vrouwen worden gezien als helden door hun moed om naar de politie te stappen en niet, zoals in het verleden in vergelijkbare gevallen voorkwam, als goudzoekers op zoek naar een forse schadevergoeding.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
58+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
22+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
227+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
93+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
151+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
58+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
84+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
444+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
194+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
289+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
796+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
167+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8617+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1948+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3276+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
582+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
968+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie