‘PSV krijgt Gakpo-klap’

Foto: ‘PSV krijgt Gakpo-klap’

Cody Gakpo had zijn pijlen gericht op de wedstrijden van PSV tegen AS Monaco. De steraanvaller van de Eindhovenaren staat in de belangstelling van verschillende clubs in het buitenland en hoopte zich in de Derde Voorronde van de Champions League in de kijker te spelen bij de scouts. 

In de twee wedstrijden ging het echter niet zoals het normaal gaat bij Gakpo en PSV. Dat zag ook De Telegraaf-chef voetbal Valentijn Driessen. “Gakpo gaf niet thuis”, stelde hij in een video van De Telegraaf. “Werklust valt hem niet te ontzetten,  maar hij was heel ongelukkig in zijn acties. Hij dreef ze ook te vaak te ver door. Er zijn spelers die dan op safe gaan spelen en zo een meerwaarde hebben, maar dat had hij te weinig.”

Cody Gakpo 

Dat heeft volgens Driessen gevolgen voor een mogelijke transfer naar de Premier League(-top). Driessen: “Hij verzandde echt in zijn individuele acties. Je had echt het idee dat hij zich wilde waarmaken voor een transfer naar, bijvoorbeeld, de Premier League.”

Dat heeft eerder met de vraagprijs van PSV dan de potentie en de vorm van de aanvaller te maken. “Maar als ik dit zo zag, dan is Cody Gakpo, op dit moment, geen 40 miljoen euro waard”, stelt Driessen. Stef de Bont van Voetbal International voorspelt ook nite veel goeds: “Voor scouts uit de Europese toplanden is een affiche tussen PSV en AS Monaco een ideaal moment om spelers te beoordelen. Spelers die uitblinken in Ligue 1 of de Eredivisie worden in eigen land maar een paar keer per seizoen serieus getest.”

PSV

Dat gold dus ook zeker voor Gakpo. “De scouts uit de Britse top zaten dinsdag met hun kladblokje in hun handen voor de nummer elf van PSV. Ze zullen hebben genoten. Van het spektakel dat PSV en Monaco op de mat legden, het krankzinnige scoreverloop, de verlenging en de ontlading. Maar niet van Cody Gakpo.”

Volgens VI spreken zijn statistieken in de westrijd(en) tegen Monaco boekdelen: “Gakpo was in deze twee cruciale wedstrijden afwezig. Zijn statistieken vertellen grotendeels het verhaal. Geen schoten op doel, opvallend veel balverlies (27 keer, red.) en nauwelijks geslaagde dribbels. De buitenlandse scouts zullen niet overtuigd zijn geraakt. Integendeel zelfs.”

Wint PSV van Go Ahead Eagles? Win 1.28x jouw inzet!

Is Gakpo veertig miljoen waard?

  • Ja
  • Nee
2152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie