‘Man City verrast met aankoop uit Belgische competitie’

Foto: ‘Man City verrast met aankoop uit Belgische competitie’

Sergio Gomez maakt de grote stap van Anderlecht naar Manchester City. Transfergoeroe Fabrizio Romano spreekt van een done deal tussen de clubs om de Spaanse linksback.

Vorige week werd al bekend dat de Spanjaard concrete interesse genoot van Manchester City, dat de onderhandelingen al had opgestart opgestart. Gomez stond zelf ook open voor een overgang naar de Engelse kampioen, ook al wordt hij er mogelijk eerst uitgeleend aan zusterclub Girona. Anderlecht wou hem die kans ook niet ontnemen en rook zelf natuurlijk de nodige miljoenen. 

Dinsdag meldden verschillende bronnen dan weer dat beide clubs naar mekaar toegroeien. En volgens Romano is nu ook een akkoord gevonden. De Italiaanse journalist voorziet zijn bericht zelfs van de bekende ‘Here we go’-stempel, wat betekent dat hij van één of meerdere van de betrokken partijen de bevestiging heeft gekregen dat de deal helemaal rond is. 

15 miljoen

De totale transfersom zou uiteindelijk een slordige 15 miljoen euro bedragen. Niet slecht, gezien RSCA vorige zomer nog minder dan drie miljoen euro betaalde om hem weg te plukken bij Borussia Dortmund. Ook met Gomez zou inmiddels een overeenkomst zijn gevonden over de persoonlijke voorwaarden. Hij zou bovendien een goede kans maken om opgenomen te worden in de A-kern van City, maar ook een uitleenbeurt aan Girona is niet volledig van tafel. Dat zou nog besproken worden met Pep Guardiola en co. Hij werd eerder nog even gelinkt aan Ajax, dat toch koos voor Owen Wijndal als nieuwe linkervleugelverdediger.

TIP: Verdien 6x je inzet bij een landstitel van Anderlecht!

Snap jij deze aankoop van Man City?

  • Ja, jongen met veel potentie
  • Nee, gaat het niet redden in de absolute top
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie