Real rekent af met Eintracht en pakt weer Europese prijs

Foto: Real rekent af met Eintracht en pakt weer Europese prijs

Real Madrid heeft de eerste Europese prijs van het seizoen veroverd. In Helsinki was de ploeg van Carlo Ancelotti te sterk voor Eintracht Frankfurt. Het duel eindigde in een degelijke 2-0 zege voor de Spaanse grootmacht.

De winnaars van de Champions League en Europa League afgelopen mei, Real Madrid en Eintracht Frankfurt, namen het vanavond op tegen elkaar in jacht om de eerste Europese prijs van het jaar. Ondanks dat Real zeker niet swingde, rekende het wel op knappe wijze af met een aantal grootmachten. Trainer Carlo Ancellotti behoudt het vertrouwen in het vaste team en stuurde dezelfde elf namen als tijdens de finale tegen Liverpool het veld in. Aanwinsten Aurelien Tchouachmeni en Antonio Rüdiger moeten geduldig hun kans afwachten. Frankfurt begon de competitie al tegen een topploeg: Bayern München. Daarin kreeg het een stevig pak rammel (1-6). In tegenstelling tot dat duel moest Mario Götze het vanavond doen met een reserverol.

De Spanjaarden hadden het initiatief en het meeste balbezit, maar waren ook weer niet oppermachtig. Zo kwamen de Duitsers er af en toe gevaarlijk uit en creëerde het kansen. Thibaut Courtois moest ingrijpen na een inzet van Jesper Lindström, al bleek de Deense middenvelder buitenspel te staan. Daichi Kamada dook vervolgens op voor de Belgische goalie, maar kon hem niet verschalken. Vervolgens leek Real op weg naar de openingsgoal. Vinícius Júnior had keeper Kevin Trapp al omspeeld, verdediger Tuta liep echter goed mee en haalde de bal van de lijn. 

Real slaat toe

Acht minuten voor het rustsignaal was het alsnog Real dat toesloeg. Na een corner kopte Casemiro vanaf de doellijn terug en kon de vrijgelaten David Alaba vrij inschieten. De ploeg van Carlo Ancelotti ging zo rusten met de voorsprong. Luka Modric was vervolgens dichtbij de 2-0, maar Trapp kon tegenhouden. Götze kwam binnen de ploeg, om de aanvallende ambities wat kracht bij te zetten. Na 65 minuten werd de marge voor de grootmacht echter verdubbeld. Zoals zo vaak in het afgelopen seizoen stond het duo Vinícius-Karim Benzema aan de basis. De Braziliaan speelde zich knap vrij aan de linkerkant en vond zijn Franse ploeggenoot op de rand van het strafschopgebied. Diens inzet bleek te machtig voor Trapp, die daar niet geweldig uitzag. Zijn zicht leek wel wat beperkt door de aanwezige verdedigers.

Frankfurt kon vervolgens niet echt meer een vuist maken, en Real vond het wel prima. Federico Valverde hoopte Benzema met een pass in stelling te kunnen brengen, maar deze werd net onderschept door de Duitse verdediging. Het bleef bij 2-0 en zo legde Real voor de vijfde keer beslag op de UEFA Super Cup. De laatste werd vijf jaar geleden veroverd. Eintracht lijkt een jasje uit te hebben gedaan na de succesvolle Europese cyclus. Smaakmaker Filip Kostic is op weg naar Juventus, en was daardoor niet meer van de partij.

Scoreverloop: 1-0 (37′) D.Alaba 2-0 (65′) K.Benzema

Real wederom een echte kanshebber voor CL-winst?

  • 100%
  • Vind ik niet
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
8+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
3+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
30+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
35+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
14+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
37+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
378+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
485+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
188+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
11+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
346+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
189+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
521+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
56+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
583+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
55+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
269+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
143+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
77+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie