´Zomeraanwinsten Barcelona staan voor transfervrij vertrek´

Foto: ´Zomeraanwinsten Barcelona staan voor transfervrij vertrek´

Franck Kessié en Andreas Christensen hebben een mogelijkheid om Barcelona transfervrij te verlaten. De zomeraankopen tekenden allebei bij de Catalanen nadat hun contracten bij AC Milan en Chelsea afliepen, maar kunnen ook zo weer vertrokken zijn bij de club. 

Dat heeft alles te maken met de registratieregels voor La Liga, zo schrijft Mundo Deportivo. FC Barcelona moest salarissen schrappen en legde onder andere Robert Lewandowski en Raphinha vast. Om deze spelers in te kunnen schrijven, moet er echter eerst ruimte gemaakt worden in het salarisbudget. Dat geldt óók voor Kessié en Christensen. 

FC Barcelona

Als de club de Ivoriaan en de Deen niet inschrijft voor de eerste wedstrijd tegen Rayo, dan kunnen de spelers onder hun verbintenis uit bij Barcelona. De Catalanen zouden destijds zeer veel vertrouwen hebben om de loonlast te slinken, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te gaan als gehoopt. 

Frenkie de Jong ligt het meeste dwars: de Nederlandse middenvelder weigert voorlopig te vertrekken én een nieuwe salarisverlaging te accepteren. Barcelona heeft nog een rekening van zo’n 17 tot 19 miljoen euro openstaan bij de Oranje-international, die dit seizoen voor 16 miljoen euro (netto) op de loonlijst staat. 

Het niet inschrijven van Kessié en Christensen hoeft niet meteen grote gevolgen te hebben, schrijft Mundo Deportivo. De club kan de zomeraanwinsten tot aan het einde van de maand inschrijven voor de competitie, maar dan moet er dus wel eerst extra ruimte gemaakt worden. De club heeft naast Kessié, Christensen, Lewandowski en Raphinha ook nog Jules Koundé, Sergio Roberto én Ousmane Dembélé niet op de inschrijflijst staan. 

TIP: Wint Barça van Rayo? Dan win jij 1.14x je inzet!

Lekker gehandeld van Barcelona

  • Ja, zekere voor het onzekere genomen
  • Nee, had ze dan niet gehaald
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie