‘Ajax legt Turks talent voor vijf jaar vast’

Foto: ‘Ajax legt Turks talent voor vijf jaar vast’

Ajax is zich druk aan het voorbereiden op het vertrek van Perr Schuurs. De Amsterdammers willen de Nederlandse centrale verdediger eigenlijk niet kwijt, maar snappen ook dat de Limburger zijn ambities heeft. Dat hij die bij Ajax niet kan waarmaken, lijkt inmiddels wel duidelijk. 

Schuurs maakte op zeventienjarige leeftijd de overstap naar Ajax, maar heeft nooit écht kunnen overtuigen. Ook in de voorbereiding van dit seizoen kon de verdediger niet aanhaken bij het hoge niveau dat Timber neerlegt als rechter centrale verdediger. 

Ajax

Op een snelle transfer hoeft Schuurs niet te rekenen. Er zijn genoeg partijen geïnteresseerd in de verdediger, dus aan de mogelijkheden op een volgende bestemming zal het niet liggen voor Schuurs. Op dit moment lijkt Torino, dat zo’n dertien miljoen euro over zou hebben voor Schuurs, het meest concreet. 

Voor diens opvolger Kaplan ligt er een contract van vijf seizoenen klaar in de Johan Cruijff ArenA. Eerder werd al door De Telegraaf gemeld dat Ajax zo’n tien miljoen euro nodig heeft om de negentienjarige Turk los te weken bij Trabzonspor. 

Kaplan

Kaplan is een verdediger van 1.89 meter die zowel in het centrum, op de vleugels als voor de defensie uit de voeten kan. Het jeugdproduct van de Süper Lig-ploeg, waar hij achttien keer voor uitkwam, is volgens Turkse media toe aan de volgende stap in zijn carrière. 

Ajax zou daardoor een goede kans maken op de komst van de centrale verdediger. Een contract van vijf jaar laat volgens de Turkse media zien dat de Amsterdammers het talent en de potentie van Kaplan hoog inschatten. Wanneer er een akkoord verwacht kan worden, zal de transfer van Schuurs uitsluitsel over (moeten) geven. 

Wint Ajax van FC Groningen? De odd is 1.16x!

Goede vervanger?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
905+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie