‘Verrassende ontwikkeling in De Jong-transfer’

Foto: ‘Verrassende ontwikkeling in De Jong-transfer’

De Frenkie de Jong Transfersaga is volgens The Times een stuk interessanter geworden. De soap rondom de Nederlandse middenvelder duurt al maanden, maar voorlopig is er nog geen einde in zicht. Een naderend akkoord tussen Barcelona en Chelsea betekent wellicht wel een stip op de horizon. 

Volgens de Engelse krant naderen FC Barcelona en Chelsea een akkoord over de transfersom voor het tot 2026 lopende contract van de Nederlander. Dat lijkt een doorn in het oog te worden voor Erik ten Hag en Manchester United: Frenkie zou liever naar de Londenaren verhuizen dan richting Manchester verkassen. 

Frenkie de Jong

Van een akkoord is volgens The Times nog geen sprake. Het akkoord tussen United en FC Barcelona, ter waarde van 75 miljoen euro en 10 miljoen euro aan variabelen, ligt er al weken. De verwachting is dat Chelsea een gelijke som moet betalen om De Jong los te weken bij FC Barcelona, waar hij nog ‘zeer geliefd’ is. 

Nu de onderhandelingen met FC Barcelona de goede kant op gaan, kan Chelsea zich richten op het volgende agendapunt: De Jong overtuigen. De Nederlander zou ondanks de enorme soap rondom zijn persoon nog steeds bij Barcelona willen blijven. De club probeert op dit moment via de rechter zijn contract ongeldig te laten verklaren, waardoor De Jong voor een lager salaris tot 2024 vast komt te liggen. 

Transfer

Bottelnek is op dit moment nog steeds de salarisschuld die Barcelona heeft openstaan bij Frenkie. De Catalanen zouden maar liefst 19 miljoen euro moeten aftikken aan uitgesteld salaris, nog bovenop de 16 miljoen euro (netto) die De Jong dit seizoen op zijn rekening krijgt. 


Engelse media schreven al eerder dat niet alleen Manchester United die 19 miljoen wel wil aftikken. Chelsea zou het bedrag ook als een soort aanmoedigingspremie (lees: bonus op de tekenpremie) beschikbaar hebben gesteld om De Jong alsnog te verleiden tot een dienstverband op Stamford Bridge. 

Chelsea

Het is volgens The Times nu nog vooral wachten of De Jong overtuigd kan worden tot een dienstverband bij Chelsea. Thomas Tuchel zou persoonlijk bij de eigenaren hebben aangedrongen op de komst van de middenvelder, die dus 85 miljoen euro moet kosten. 

Mocht de middenvelder voor een vertrek kiezen bij Barcelona, lijkt Chelsea niet alleen wegens de stad de beste papieren te hebben. De Londenaren spelen in de Champions League, hebben met Tuchel een trainer die net zo gecharmeerd lijkt als Ten Hag en beschikken over een selectie die mee kan doen om de grote prijzen.

TIP: Wint Chelsea de North London Derby tegen Tottenham? Die winst levert jou 2.3x jouw inzet op!

Waar ligt de toekomst van Frenkie?

  • Chelsea
  • FC Barcelona
  • Manchester United
  • Andere club
1153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie