‘Senegal-Nederland geen WK-openingsduel door bizar FIFA-besluit’

Foto: ‘Senegal-Nederland geen WK-openingsduel door bizar FIFA-besluit’

Het nieuwe voetbalseizoen is in veel landen iets vroeger dan normaal van start gegaan en daar is één grote reden voor. Uitzonderlijk wordt het WK dit jaar immers in de winter georganiseerd, want in gastland Qatar is het te warm om in de zomer te spelen. Daardoor wordt het seizoen eind november onderbroken om het toernooi af te kunnen werken. 

Een drietal maanden voor de aftrap van het toernooi ligt de volledige kalender al een tijdje vast en hebben vele fans hun reis, accommodatie en tickets al geboekt, maar de FIFA zou nu plots van plan zijn om het speelschema alsnog om te gooien. Verschillende media melden dat de wereldvoetbalbond het toernooi uiteindelijk een dag vroeger dan gepland van start zou willen laten gaan. 

Reden voor die plotse wijziging is dat de FIFA alsnog gastland Qatar de openingswedstrijd wil laten spelen. Aanvankelijk zouden Senegal en Nederland de eerste wedstrijd afwerken op 21 november om 13u lokale tijd, om Qatar zo de gelegenheid te geven om in de avond te spelen, wanneer het wat afgekoeld is en de omstandigheden voor hen dus wat gunstiger zijn. 

Verbazing

In het nieuwe plan van de FIFA zullen Qatar en Ecuador dus het toernooi een dag vroeger openen, op 20 november om 19u lokale tijd. Daardoor zal ook Senegal-Nederland de volgende dag verschoven worden, want zij mogen dan aan de bak om 19u, wanneer Qatar dus oorspronkelijk zijn wedstrijd zou afwerken. De andere wedstrijden van die dag blijven wel op hun oorspronkelijke tijdstip staan. De zet van de FIFA krijgt in ieder geval de nodige kritiek zo kort voor de start van het toernooi.

TIP: De quotering voor een WK-titel van Nederland staat op 15!

Belachelijke beslissing?

  • Zeker
  • Vind ik niet
351+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie