TRANSFERUURTJE: Feyenoord-sensatie, Memphis bereikt akkoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-sensatie, Memphis bereikt akkoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord staat op het punt om van Igor Paixão de opvolger van Luis Sinisterra binnen te halen. De Braziliaanse aanvaller, die voor zes miljoen euro moet worden overgenomen, zou volgens Voetbal International wel eens een sensatie kunnen worden in de Eredivisie. In de 21 wedstrijden die Paixão speelde, dribbelde hij er lustig op los. “Met zijn 94 passeeracties met de bal aan de voet ging hij zelfs 22 meer dribbels aan dan de een-na-actiefste pingelaar op de Braziliaanse velden. Paixão combineert de balcontrole van een volleerd pleintjesvoetballer met de explosiviteit van een sprinter. Als rechtspoot op links duikt hij dikwijls in piepkleine gaatjes die twee afdekkende opponenten tussen zich laten.”

Feyenoord hoopt zich deze zomer óók nog te versterken met een Argentijnse middenvelder. Ezequiel Bullaude van Club Deportivo Godoy Cruz moet naar Rotterdam worden gehaald. Het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl meldt dinsdagavond: “De Rotterdammers zaten al langere tijd achter Bullaude aan. Feyenoord maakt na het vertrek van Cole Bassett (naar Fortuna Sittard, red.) nu ook echt werk van de middenvelder, die eind 2024 uit contract loopt.” AZ had Bullaude eveneens in het vizier als mogelijke aanwinst. De Alkmaarders lijken echter kansloos in de strijd om de Zuid-Amerikaan, aangezien Feyenoord zich officieel heeft gemeld voor de middenvelder van Godoy.

Manchester United gaat een officiële pogingen ondernemen om PSVaanvaller Cody Gakpo in te lijven. Met dat nieuws komt Sky Sports dinsdagavond naar buiten. Manager Erik ten Hag snakt naar een versterking van de aanval van Manchester United. Lange tijd werd Ajax-aanvaller Antony gezien als topkandidaat, maar de Braziliaan is te duur bevonden. Inmiddels heeft de Engelse topclub besloten om door te schakelen naar de linksbuiten van de Eindhovenaren. Volgens Sky Sports heeft Manchester United de komst van de 23-jarige Gakpo in voorbereiding. De PSV’er moet Ten Hag meer opties geven in de voorhoede.


Buitenland:

Chelsea hoopte in Timo Werner en Romelu Lukaku het nieuwe koningskoppel gevonden te hebben dat de Londenaren weer terug aan de Premier League-top moest brengen. Vorig jaar vielen de beide steraanvallers echter tegen en dit seizoen is zowel Lukaku als Werner niet meer actief op Stamford Bridge. Werner werd een aantal seizoenen voor zestig miljoen euro overgenomen van RB Leizpig, de club die nu op het punt staat de Duits international weer in de armen te sluiten. Daar hoeven de Duitsers véél minder geld voor neer te tellen dan Chelsea deed. De club accepteert een verlies van bijna veertig miljoen euro (!) en heeft met Leipzig een akkoord gesloten voor een transfersom van zo’n twintig miljoen euro (exclusief bonussen).

En tot slot: Memphis Depay heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Juventus. De Italiaanse sportkrant Tuttosport schrijft dat de Oranje-international zijn jawoord heeft gegeven en nu wacht op permissie van FC Barcelona. Memphis is begonnen aan zijn tweede en laatste contractjaar in Barcelona, maar past niet in de plannen van trainer Xavi Hernández. Met het oog op het WK durft de aanvaller het niet te riskeren om de komende maanden in Catalonië actief te blijven. Voor een vertrek had hij wel een duidelijke eis: zijn nieuwe broodheer moet óók in de absolute top actief zijn. Met Juventus heeft Memphis een club gevonden die aan zijn voorwaarden voldoet.

TIP: Juventus landskampioen? Win 2,50 keer je inleg via Unibet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Juventus is de juiste stap voor Memphis

  • Eens
  • Oneens
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:50
8+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
25+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
36+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
376+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
81+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
30+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
192+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
441+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
111+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
142+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
43+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
273+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
300+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
171+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
174+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
141+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie