PSV leert van ‘Schmidt-fouten’: “Gebeurde onder hem wél”

Foto: PSV leert van ‘Schmidt-fouten’: “Gebeurde onder hem wél”

PSV sleepte gisteren door middel van (vroege) voorzetten nog een verlenging en vervolgens een zege uit het vuur, tegen AS Monaco. Op de day-after steekt het Algemeen Dagblad de loftrompet uit voor de knokkende ploeg, en coach Ruud van Nistelrooy in het bijzonder.

“De pot tussen de nummer 2 van Nederland en de nummer 3 van Frankrijk boeide vanaf het begin. Beide trainers zetten dezelfde elf man op papier in hun beginopstellingen als vorige week in Monte Carlo. Tussen die formaties ontspon zich een eerste helft waarin Monaco het spel maakte en PSV wel wat leek op het PSV van Phillip Cocu”, opent de krant zijn analyse.

“Het liefst wil Ruud van Nistelrooy dominant voetballen en vaak de bal hebben. Maar hij richt zijn ploeg zo in dat als dat niet lukt en sleutelspelers niet in de wedstrijd zitten (gisteren bijvoorbeeld Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré na rust), PSV niet gelijk ontwapend hoeft te zijn. De ploeg gaat dan niet naïef proberen om toch het spel te maken, wat onder de vorige coach Roger Schmidt nog wel gebeurde in Europese duels.”

Rangers

Tot slot laat het medium noteren: “PSV mag nu tegen Rangers strijden om één plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volgende week eerst in Schotland, een week later thuis, in ongetwijfeld eenzelfde elektrisch geladen sfeer als gisteren.”

TIP: Wint PSV de landstitel? Win 2,75 keer je inleg via Unibet!

Eens met het AD?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie