‘Chelsea slikt mega-verlies van tientallen miljoenen’

Foto: ‘Chelsea slikt mega-verlies van tientallen miljoenen’

Chelsea hoopte in Timo Werner en Romelu Lukaku het nieuwe koningskoppel gevonden te hebben dat de Londenaren weer terug aan de Premier League-top moest brengen. Vorig jaar vielen de beide steraanvallers echter tegen en dit seizoen is zowel Lukaku als Werner niet meer actief op Stamford Bridge. 

Werner werd een aantal seizoenen voor zestig miljoen euro overgenomen van RB Leizpig, de club die nu op het punt staat de Duits international weer in de armen te sluiten. Daar hoeven de Duitsers véél minder geld voor neer te tellen dan Chelsea deed. De club accepteert een verlies van bijna veertig miljoen euro (!) en heeft met Leipzig een akkoord gesloten voor een transfersom van zo’n twintig miljoen euro (exclusief bonussen). 

Chelsea

Daarmee komt er een einde aan het avontuur van Werner bij Chelsea. De Duits international kwam tot 56 wedstrijden in de Premier League, waarin hij tot tien doelpunten en tien assists kwam. Het nieuws volgt op het eerdere (tijdelijke) vertrek van die andere spits die voor veel geld werd aangetrokken: Romelu Lukaku. 

De Belgische spits keerde óók terug bij de club waar hij zijn beste spel liet zien. Internazionale huurt Lukaku dit seizoen nog van Chelsea. Het lijkt er echter niet op dat de Londenaren, net als bij Werner, een enorm miljoenenverlies accepteren. Lukaku werd vorig seizoen voor 115 miljoen euro overgenomen van Internazionale en kan, mits hij sterk presteert in Italië, wellicht een mooie transfer verdienen. 

Niet alleen bij Werner en mogelijk Lukaku, ook bij Hakim Ziyech lijkt Chelsea een groot miljoenenverlies te accepteren. De Marokkaans international kwam voor veertig miljoen euro over van Ajax, maar was alléén onder Frank Lampard een vaste basisspeler. Diens opvolger Thomas Tuchel kiest liever voor andere spelers, waardoor onder andere Rahmeen Sterling overkwam van Manchester City. Daardoor mag Ziyech voor zo’n tien miljoen euro vertrekken.  

TIP: Chelsea wint van Tottenham? Jij wint 2.3x je inzet!

Goede transfer voor Werner?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie