‘Oud-Ajacied klaar om Eredivisie te veroveren’

Foto: ‘Oud-Ajacied klaar om Eredivisie te veroveren’

Carel Eiting maakte na buitenlandse avonturen bij Huddlesfield Town en KRC Genk de verrassende keuze om bij FC Volendam te tekenen. Eiting, die ook in de belangstelling van FC Utrecht stond, koos voor het vissersdorp vanwege de aanwezigheid van Wim Jonk, die hij nog kent vanuit zijn tijd bij Ajax.

Ondanks zijn vertrek uit Nederland, sprak Eiting de huidige trainer van Volendam nog regelmatig. “Toen hij weg was bij Ajax hebben we altijd contact gehouden over mijn spel en carrière. Hij heeft mij echt een betere speler gemaakt. Hij was wel de belangrijkste reden om voor Volendam te kiezen.”

Carel Eiting

Eiting hoopt bij Volendam de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. “Waar ben ik naar op zoek? Wil ik een goal maken of een assist geven? Of wil ik de bal in de ploeg houden en team helpen. Ik denk dat ik mijzelf te vaak wegcijfer om het team te helpen. Hij heeft me heel erg geholpen om mezelf te zijn en mezelf te laten zien, maar ook het team te helpen.”

De middenvelder hield zijn conditie op peil bij Jong Ajax de afgelopen periode. Over interesse had hij niet te klagen: FC Utrecht zou in de markt zijn geweest en ook AZ zou Eiting op de shortlist hebben staan. Dat maakt van Volendam toch de minst aantrekkelijke optie. “Ik vind het niet zo’n belangrijke vraag of er contact is geweest. Er is mij veel gevraagd wat mijn keuzes waren. Uiteindelijk is dit mijn keuze en hier ben ik blij mee.”

TIP: Pak 2.55x je inzet als Volendam van NEC wint!

 

Gaat Eiting doorbreken in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie