Verrassende PSV-uitblinker: ‘Hij sprong eruit’

Foto: Verrassende PSV-uitblinker: ‘Hij sprong eruit’

PSV won afgelopen weekend met 4-1 van FC Emmen, mede dankzij een uitblinkende Xavi Simons. De middenvelder was goed voor een assist (op Johan Bakayoko) en ook clubwatcher Rik Elfrink was onder de indruk van de jongeling.

“Ik vond Simons eruit springen. Ik heb daarvan genoten. Dat was een jongen waarvan ik dacht dat hij vooral aan de bal iets toe zou voegen. In het spel op de helft van de tegenstander met name, waar hij de creativiteit moet brengen. Maar wat hij dus ook heeft is een bepaald soort vinnigheid, felheid. Waardoor hij ook bij die eerste goal gevaarlijk werd”, haalt Elfrink aan, op de website van het Eindhovens Dagblad.

Collega Chris Ottens vindt Simons ‘explosiever, sneller en behendiger in de kleine ruimtes’. Toch voorspelt Elfrink ‘gewoon’ Til aan de aftrap tegen Monaco vanavond. “Ik heb het gevoel dat Guus Til in de basis zal beginnen, maar je ziet wel dat Simons meer kan dan alleen iets creëren op de helft van de tegenstander. In thuiswedstrijden waarin je de bovenliggende partij bent, zoals tegen Emmen, RKC en NEC, zou ik eerder voor Simons kiezen. Dan heb je hem nodig, lijkt mij.”

“Hij heeft alle mogelijkheden om iemand vrij te zetten en iets te creëren. Hij lijkt me de meest offensieve pion op het middenveld. Ibrahim Sangaré is voor mij onomstreden en Joey Veerman nu ook, maar daar kan Érick Gutiérrez nog tussenkomen.”

Gakpo

Tot slot komt de toekomst van Cody Gakpo nog ter sprake. Elfrink: “Ik denk dat het afhangt van welke club er doorpakt. Arsenal zou een topclub voor hem zijn, ook vanwege het perspectief daar. Als ik Gakpo was zou ik PSV niet verlaten voor een club in de onderkant van de Premier League. Wat ik me wel kan voorstellen is dat de Champions League een grote rol speelt. Er is daarna nog een horde, maar PSV moet eerst nog maar eens winnen van Monaco.”

TIP: 16x je inleg als Guus Til vanavond minstens 2 goals maakt!

Wie zou jij vanavond opstellen?

  • Til
  • Xavi
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie