Verweij: ‘Zou asociaal en hypocriet zijn van Van der Sar’

Foto: Verweij: ‘Zou asociaal en hypocriet zijn van Van der Sar’

Er is de laatste dagen veel te doen over het vraagstuk wat Ajax nou aan moet met ‘probleemgeval’ Mohammed Ihattaren. Clubwatcher Mike Verweij zou het ‘asociaal en hypocriet vinden’ als de club hem nu laat vallen, ook al vragen alle verhalen rondom ‘aanschuren tegen de Mocromaffia’ daar wel een beetje om.

“Als je hem laat vallen weet je dat het einde carrière is, en ik zou dat echt niet bij Ajax vinden passen”, stelt Verweij in de voetbalpodcast Kick Off van De Telegraaf. “Die jongen heeft waarschijnlijk hele domme dingen aan, schuurt tegen zware criminaliteit aan, alleen er wordt elke keer bij gezegd: hem valt niet zoveel te verwijten, hij is zelf geen crimineel.”

“Ik denk dat Ajax toch nog een ultieme poging moet wagen, om die jongen te redden voor het voetbal”, vervolgt Verweij, die bijval krijgt van Valentijn Driessen: “Alleen als ik de signalen vanuit Ajax richting die jongen hoor, dan denk dat Ajax op het standpunt staat: ‘Wij willen niet langer geassocieerd worden met mensen die banden hebben met het criminele milieu.’ Ajax heeft natuurlijk een merk te beschermen. Daar zitten de directie en RvC ook voor, dan is Mo Ihattaren is een eenling, die slachtofferen ze op het moment dat het merk in gevaar komt.”

Promes-vergelijking

“Ze hebben al Quincy Promes gehad, die ook continu met Ajax wordt geassocieerd, ondanks dat hij al lang naar Spartak Moskou is. Ajax wordt er toch weer continu mee geconfronteerd.” Maar ‘juist daarom moet Ajax Ihattaren helpen’, vindt Verweij. “Ik zou het ontzettend hypocriet van Edwin van der Sar en ook de commissarissen vinden als Ihattaren geslachtofferd wordt, omdat hij gewoon geen crimineel is.”

“Bij Promes waren de signalen en bewijzen zo duidelijk aanwezig… Er zijn zelfs telefoongesprekken boven tafel gekomen waaruit gewoon blijkt dat hij gestoken heeft. Dan denk ik: dat laat je dan passeren, en dan een jonge jongen laten vallen als een baksteen? Dat zou ik echt heel slecht vinden van Edwin van der Sar en de commissarissen.”

“Wat is dan het verschil met Quincy Promes? Erik ten Hag heeft zelfs gezegd: ‘Hij is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.’ En Ihattaren is natuurlijk ook gewoon onschuldig, hij is geen crimineel”, herhaalt Verweij. “Dat hij hele verkeerde vrienden heeft, dat blijkt wel als je de stukken van John van den Heuvel leest. Waag nog een poging: zet hem in een hotel waar hij zich alleen kan focussen op voetbal, neem hem als trainer in huis, weet je, doe iets. Het kan een parel zijn voor het Nederlandse voetbal.”

TIP: Pak minimaal 9x je inzet als Groningen stunt tegen Ajax!

Eens met Verweij?

  • Ja
  • Nee
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:20
0+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
28+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
126+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
73+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
46+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
115+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
80+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
460+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
420+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
698+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
37+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
07:20
686+
‘Ajax gaat voor oude bekende’
23:42
120+
Uitgefloten Taylor: “Ajax-supporters altijd achter me”
23:30
205+
Gullit wijzigt Van Dijk-opinie: “Meer vraag ik niet”
23:25
447+
Antony verklaart wederopstanding bij United
23:14
272+
Brenet uit onvrede na PSV: “Twaalf tegen elf”
23:03
556+
“Nijhuis kutscheidsrechter eerste klas”
22:46
177+
“Ajax-kampioenschap in 2025 niet realistisch”
22:34
248+
Kroes schept duidelijkheid: “Zo eerlijk is het”
22:24
122+
Kritiek op PSV en Bosz: “Verkeerde opstelling”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie