‘Ajax haalt geen lieveling, maar hij heeft het respect terug’

Foto: ‘Ajax haalt geen lieveling, maar hij heeft het respect terug’

Ajax versterkte zich deze week definitief met Jorge Sanchez, die overkwam van Club America. In Mexico heeft een deel van de achterban hem een blunder die de club het kampioenschap destijds kostte nooit vergeven, zo vertelt journalist Daniel Reyes, als Mexicaan werkzaam in Nederland, aan het Algemeen Dagblad.

Tijdens de finale in 2019 ging Sanchez in de fout, waardoor niet America maar Monterrey de landstitel greep. Het kleeft nog altijd aan de rechtsback en diens populariteit. “Ik zal niet zeggen dat Ajax nu de lieveling aantrekt. Maar Jorge heeft het respect wel teruggewonnen. Al gaat het nog weleens over die fout. Die vergeten ze niet snel hier.”

Vechter

Reyes zegt verder over Sanchez: “Sanchez is een vechter, een speler die beter verdedigt dan aanvalt.” Hans Westerhof, die jarenlang gewerkt heeft in Mexico, vult aan: “Hij is verdedigend heel sterk, en ook heel leergierig. Bij Edson Álvarez heb je gezien dat hij even tijd nodig had. Dat zal bij Sanchez niet anders zijn.”

“Al is het voor een vleugelverdediger wat makkelijker om aan het niveau te wennen dan voor een controlerende middenvelder, die sneller beslissingen moet nemen”, aldus Westerhof. De 21-jarige Sanchez kost zo’n vijf miljoen euro en gaat de concurrentiestrijd aan met Devyne Rensch en Sean Klaiber.

TIP: Pak minimaal 9x je inzet als Groningen stunt tegen Ajax!

Gaat Sanchez slagen bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie