‘Nieuwe Ajax-smaakmaker blinkt uit bij Jong’

Foto: ‘Nieuwe Ajax-smaakmaker blinkt uit bij Jong’

Francisco Conceição liet een sterke indruk achter op John Heitinga na de wedstrijd van Jong Ajax tegen Telstar. De negentienjarige vleugelaanvaller, die voor vijf miljoen werd weggeplukt bij FC Porto, liet zich zien op Sportpark De Toekomst en kon op de complimenten van zijn trainer rekenen. 

Volgens Heitinga heeft Ajax iemand binnen gehaald die het publiek op de banken kan krijgen. “Je ziet dat het een smaakmaker is. Hij is heel vaardig, heeft technische kwaliteiten en is goed in de één-tegen-één. We wisten dat hij het verschil kon maken, het is een jongen met potentie. Voor dit soort spelers komen mensen naar het stadion.”

Ajax

Dat deze speelminuten nog niet in het vlaggenschip van de club worden gemaakt, heeft volgens Heitinga een belangrijke reden. “Het is goed voor ons en voor hem dat hij speelminuten maakt. Je ziet ook dat hij constant gevaar sticht. Wij willen domineren op de helft van de tegenstander en kansen creëren. Die kansen zijn er vanavond (maandagavond, red.) genoeg geweest.”

Heitinga is onder de indruk van de Portugees. “Als ik kijk naar zijn voetenwerk, hoe snel hij van richting kan veranderen… . Op het moment dat wij twee stappen zetten, zet hij er waarschijnlijk zes. Hij is moeilijk om te verdedigen. Ik had hem graag nog een assist gegund. Het is een jonge jongen. Door ons podium in de vorm van de Keuken Kampioen Divisie kan hij ritme opdoen. Je ziet ook dat Jong Ajax daardoor extra dreiging erbij heeft.”

Francisco Conceição

Om hem meteen te bombarderen als dé smaakmaker van het Ajax van de toekomst, gaat de voormalig verdediger te ver. “Dit is een jongen met veel potentie. Het hangt natuurlijk van een aantal zaken af, er is veel concurrentie. We moeten Conceiçao ook de tijd geven, maar we zien allemaal dat hij heel vaardig en technisch is. Hopelijk gaat hij zich heel sterk ontwikkelen, maar je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen.”

Pak 1.16x je inzet als Ajax van FC Groningen wint!

Gaat Conceição slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie