‘Chelsea doet ultieme De Jong-poging’

Foto: ‘Chelsea doet ultieme De Jong-poging’

Chelsea lijkt steeds concreter te worden voor Frenkie de Jong. Dat de club interesse had in de middenvelder, dat was al duidelijk. De Londenaren zouden nog geen officieel bod hebben gedaan omdat er geen persoonlijk akkoord is bereikt met De Jong, maar dat kan snel veranderen. 

Volgens Engelse media is Chelsea van plan om snel een voorstel samen te stellen voor de Nederlandse middenvelder. De Jong is op dit moment de topverdiener in het Camp Nou-stadion en verdient naar verluidt zo’n zestien miljoen euro (netto) per jaar. Dat is Barcelona (veel) te gortig, waardoor De Jong opnieuw salaris moet inleveren om te ‘mogen’ blijven bij Barcelona. 

Frenkie de Jong 

Aangezien er nog een rekening openstaat van een kleine twintig miljoen euro, is De Jong daar niet echt voor te paaien. De Nederlandse middenvelder heeft immers nog een hele smak geld tegoed van zijn werkgever en dat lijkt ook de belangrijkste reden om een streep te zetten door een transfer. 

Eerder werd al bekend dat Manchester United bereid was om het verschuldigde salaris over te nemen – als een soort tekenpremie. De club van Erik ten Hag heeft al weken een overeenkomst met Barcelona over de transfersom van 85 miljoen euro, iets wat Chelsea nog niet bereid is om te betalen. 

Chelsea

Dat ligt er vooral aan of De Jong een overgang naar Stamford Bridge ziet zitten. De Londenaren spelen in de Champions League, doen jaarlijks mee om de bovenste plaatsen in de Premier League en huisvesten in een levendige stad. Om De Jong nog wat extra motivatie te geven, is ook Chelsea volgens Mirror nu bereid om de negentien miljoen euro aan achterstallige salarissen uit te betalen aan de Jong. 

Daardoor lijkt een transfer mogelijk in een stroomversnelling te komen. Barcelona heeft tot 13 augustus om de loonlasten van de club naar beneden te brengen. Als het niet lukt om De Jong te slijten aan een van de Engelse giganten, dan hoopt de club via de rechter het nieuwe contract van De Jong ongeldig te laten verklaren en hem op zijn oude verbintenis, die tot 2024 loopt, verder te laten spelen. In dat geval heeft Barcelona géén problemen met de registratie, zo valt er te lezen in Spaanse media. 

TIP: Wint Barcelona van Rayo? Dan win jij 1.15x je inzet!

Waar speelt Frenkie na 1 september?

  • Bij Barcelona
  • Bij Chelsea
  • Bij Manchester United
  • Bij andere club
313+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie