“Per wedstrijd gaat er dan iemand uit bij Ajax”

Foto: “Per wedstrijd gaat er dan iemand uit bij Ajax”

Hedwiges Maduro denkt dat de brede Ajax-selectie geen probleem gaat worden voor trainer Alfred Schreuder. Volgens de voetbalanalist kan een topclub tegenwoordig niet meer zonder.

In het RTL-programma VTBL verklaarde Maduro: “Je hebt een luxeprobleem. Je kunt zoveel spelers inzetten. Ik zou per wedstrijd kijken wat je nodig hebt en dit moet je de spelers ook duidelijk maken. Eigenlijk iedere grote club, zeker in het buitenland, heeft geen elf spelers meer die in de basis kunnen spelen, maar achttien.”

“De ene keer speelt bijvoorbeeld Berghuis, de andere keer Taylor. Dat kan van de wedstrijd afhangen. Per wedstrijd gaat er dan gewoon iemand uit. Dat is een beetje de trend aan het worden bij de grotere clubs”, constateert Maduro in het voetbalpraatprogramma.

Tadic-rol

Jan Boskamp haakt in: “Als je in de Champions League speelt, snap ik het dat je met Tadic als valse nummer negen speelt. In de Eredivisie speel je echter altijd op de helft van de tegenstander en moet je een aanspeelpunt hebben. Die had je de eerste helft tegen Fortuna Sittard niet. In de Eredivisie is hij het beste op linksbuiten.”

Theo Janssen op zijn beurt: “Ik denk dat de komst van Bergwijn ten koste moet gaan van Tadić. Laatstgenoemde is gewoon een linksbuiten, dat is zijn beste positie. Maar ook die van Bergwijn. Dan moet je tussen hen een keuze maken. Berghuis heeft het vorig seizoen ook goed gedaan op nummer tien. Het zou erg raar zijn als je hem er na een wedstrijd uit haalt.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie