Steun voor Tadic: “Dat zou belachelijk zijn”

Foto: Steun voor Tadic: “Dat zou belachelijk zijn”

Ajax-trainer Alfred Schreuder staat voor een lastige keuze. Brian Brobbey bewees op bezoek bij Fortuna Sittard (2-3 zege) zijn waarde als invaller, maar de grote vraag is hoe het nu verder gaat met Steven Bergwijn en Dusan Tadic

In het ESPN-programma Voetbalpraat vertelt Perez: “De één is misschien net zo goed als de ander. Het is natuurlijk het makkelijkst voor een trainer als het loopt, want dan hebben de spelers op de bank ook niets te zeggen. Maar nu komt Klaassen natuurlijk van: ‘Wat dacht je ervan?'”

Perez merkt dat zelfs aanvoerder Tadic ter discussie staat. “Hij is het beste als linksbuiten. Je hebt iemand voor ruim dertig miljoen euro gekocht die daar ook het liefste speelt. Dat is dan de keuze die je moet maken. Je probeert het nu een beetje met hem in de spits. Brobbey viel in de tweede helft in en speelde ook weer erg goed.”

De Deen zou Tadic echter niet zomaar uit de basis halen. “Als je die keuze als trainer zou willen maken, moet je daar wel even iets langer over nadenken. Hij heeft zijn waarde ruimschoots bewezen, maar als de concurrentie beter is of beter rendeert, kan de keuze wel eens zo zijn om hem niet te laten spelen. Maar om dat bij Tadic te doen is iets anders dan bij een ander”, merkt Perez op.

Hans Kraay jr. is het wat dat betreft eens met zijn ESPN-collega. “Daar moet hij voor mij wel even drie of vier wedstrijden heel slecht voor spelen. Hij is op basis van doelpunten en assists weer op nummer één geëindigd. Dat je hem niet gelijk na een helft wisselt, dat begrijp ik. Dat zou belachelijk zijn.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie