‘Ajax gaat Mo Ihattaren slachtofferen’

Foto: ‘Ajax gaat Mo Ihattaren slachtofferen’

Ajax dreigt deze zomer afscheid te nemen van Mohamed Ihattaren. Volgens Valentijn Driessen zou de landskampioen de middenvelder moeten beschermen, maar zijn gevoel is dat de clubleiding er anders over denkt.

Ajax-watcher Mike Verweij zou het ‘een beetje asociaal’ en ‘hypocriet’ vinden als Ajax de van Juventus gehuurde Ihattaren laat vallen. In de voetbalpodcast van De Telegraaf legt hij uit: “Als je hem laat vallen weet je dat het einde carrière is, en ik zou dat echt niet bij Ajax vinden passen.”

‘Ajax stuurt aan op breuk’

Driessen is het ‘helemaal eens’ met zijn collega, maar haakt hij in: “Alleen als ik de signalen vanuit Ajax richting die jongen hoor, dan denk dat Ajax op het standpunt staat: ‘Wij willen niet langer geassocieerd worden met mensen die banden hebben met het criminele milieu.’ Ajax heeft natuurlijk een merk te beschermen.”

“Daar zitten de directie en rvc ook voor, dan is Mo Ihattaren is een eenling, die slachtofferen ze op het moment dat het merk in gevaar komt. Ze hebben al Quincy Promes gehad, die ook continu met Ajax wordt geassocieerd, ondanks dat hij al lang naar Spartak Moskou is. Ajax wordt er toch weer continu mee geconfronteerd”, aldus Driessen.

Hypocriet

Verweij vindt echter dat Ajax dit aan de stand verplicht is. “Ik zou het ontzettend hypocriet van Edwin van der Sar en ook de commissarissen vinden als Ihattaren geslachtofferd wordt, omdat hij gewoon geen crimineel is. Bij Promes waren de signalen en bewijzen zo duidelijk aanwezig… Er zijn zelfs telefoongesprekken boven tafel gekomen waaruit gewoon blijkt dat hij gestoken heeft. Dan denk ik: dat laat je dan passeren, en dan een jonge jongen laten vallen als een baksteen? Dat zou ik echt heel slecht vinden van Edwin van der Sar en de commissarissen.”

“Wat is dan het verschil met Quincy Promes?”, vervolgt Verweij. “Erik ten Hag heeft zelfs gezegd: ‘Hij is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.’ En Ihattaren is natuurlijk ook gewoon onschuldig, hij is geen crimineel. Dat hij hele verkeerde vrienden heeft, dat blijkt wel als je de stukken van John van den Heuvel leest. Waag nog een poging: zet hem in een hotel waar hij zich alleen kan focussen op voetbal, neem hem als trainer in huis, weet je, doe iets. Het kan een parel zijn voor het Nederlandse voetbal.”

TIP: Ajax landskampioen? Win zelf 1,65 keer je inleg via Unibet!

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie