‘Feyenoord speelt keihard transferspel’

Foto: ‘Feyenoord speelt keihard transferspel’

Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan durft niet te voorspellen of Igor Paixão daadwerkelijk naar De Kuip afreist. Volgens de journalist van De Telegraaf is de buitenspeler van FC Coritiba nog zeker niet binnen.

Van der Kraan stelt in de voetbalpodcast van de krant: “Daarvan denken sommigen dat hij al binnen is, maar die heeft een hele lastige club. Feyenoord stelt zich toch weer vrij hard op. Dat zie je de laatste tijd in de aan- en verkoop. Ze betalen niet over de top en dat is ook met Zerrouki het geval. Dat doen ze gewoon niet.”

Ook de komst van Marcos López is nog niet officieel. Van der Kraan stelt dat hij ‘eigenlijk al binnen’ is. “Er is alleen nog een papierwinkel die afgerond moet worden. Dat komt ook omdat de MLS altijd toestemming moet geven voor het afstaan van een speler als hij verkocht wordt. Daar zit een hele toestand omheen.”

Beleid werpt vruchten af

Inmiddels is Marcos Senesi verkocht aan AFC Bournemouth. Van der Kraan: “Feyenoord heeft nu drie spelers verkocht aan Engelse clubs en daar hebben ze flink zaken mee kunnen doen. Dankzij al die inkomsten staat de club er een stuk beter voor. Tegen een club als Benfica, die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, kunnen ze nu ‘als jullie geen vijftien of zeventien miljoen betalen voor Aursnes, dan komt hij helemaal niet’ zeggen.”

“Dat is wel de zetel waar Feyenoord nu zit met het nieuwe beleid”, weet de journalist. “Wat nu gebeurt is echt historisch voor Feyenoord, dat werd wel een keer tijd. Als je bij de top drie van Nederland wil horen moet je spelers verkopen. Het kan niet zo zijn dat alleen PSV en Ajax ze steeds voor een vermogen wegdoen. Je moet verkopen als je wilt aanhaken in de titelrace.”

TIP: Feyenoord landskampioen? Win twaalf keer je inleg via Unibet!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie