Nieuw hoofdstuk in fittie tussen Borst en Pasveer, ook kritiek op Schreuder

Foto: Nieuw hoofdstuk in fittie tussen Borst en Pasveer, ook kritiek op Schreuder

Hugo Borst begrijpt er niks van dat Jay Gorter alweer geslachtofferd is bij Ajax. Dat zegt de columnist in het Algemeen Dagblad, waarin hij zich kritisch uitlaat tegenover trainer Alfred Schreuder.

“Onbegrijpelijk: Schreuder die al na één mislukte wedstrijd zijn jonge doelman offert”, begint de Rotterdammer. “Zo maakt-ie Gorter kapot (O ironie, de 1-0 van Gladon – Gorters vervanger oogde stijfjes – was houdbaar)”, refereert Borst naar Remko Pasveer. Afgelopen week schreef hij nog dat de ervaren goalie zich naar een basisplaats ‘troostte’, toen Gorter in de fout ging tegen PSV. Pasveer reageerde vervolgens woest ten opzichte van de journalist.

Valse spits

“Wat ik een klein beetje begrijp, maar toch niet helemaal: waarom wissel je valse spits Tadic niet in de rust? Krediet? Dat is sentiment en krediet berust op het verleden. We zijn met profvoetbal bezig. Het niveau van de speler in kwestie is hoog, maar niet zo hoog als anderhalf jaar geleden. Aan zijn schitterend afgetrainde lichaam hangen bruine blaadjes. Dat de herfst is aangebroken, moet je als trainer durven zeggen.”

“In plaats daarvan stelt Schreuder zich kwetsbaar op”, vervolgt Borst. “Hijzelf had het verkeerd gezien. Hij had moeten starten met een echte nummer 9. ‘Ik leer hier ook van. Een trainer moet in de spiegel kijken’ Je kwetsbaar opstellen? Dat is zagen aan je eigen stoelpoten, man. Ik wens Alfred Schreuder sterkte met keiharde beslissingen nemen. Het is moeilijk om een paradepaard te zeggen dat een veilige, droge plek in de stal niet meer vanzelfsprekend is. Maar het moet! Of doorselecteren. Het moet!”

TIP: Bijna 2x je inzet als Ajax beide helften wint tegen Groningen. Waag een gokje bij Unibet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Terechte kritiek op Schreuder?

  • Ja
  • Nee
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie