Van Bommel spreekt zich keihard uit over onnozele Belgische regel

Foto: Van Bommel spreekt zich keihard uit over onnozele Belgische regel

Vincent Kompany durfde vorig jaar al eens scherp uit de hoek komen over bepaalde zaken in het Belgische voetbal. Hij was dan ook de Europese top gewend. Mark van Bommel komt met dezelfde conclusie. 

De voormalige speler van onder meer PSV, FC Barcelona, AC Milan en Bayern München vindt het vreemd dat België één van de weinige landen blijft waar er maar achttien spelers op het wedstrijdblad mogen staan. In de buitenlandse topcompetities zijn dat er meer. Dat vertelde de Nederlander bij Radio 1, die daarmee aanhaalt wat ook Kompany vorig jaar aan de kaak stelde. 

“Ik vind dat men in België moet uitbreiden van achttien spelers naar twintig spelers. Dat er zes Belgen op het wedstrijdblad moeten staan, vind ik goed. Je moet je eigen talenten naar voren proberen te duwen. Maar aangezien we maar zes spelers (plus één keeper) op de bank kunnen zetten, zorgt dat ervoor dat ik veel keuzes moet maken”, aldus Van Bommel. 

Dezelfde selectie

Hij moet nu te vaak kiezen voor polyvalente spelers, waardoor andere jongens buiten de boot vallen. “Ik krijg de vraag dat ik ondanks de drukke weken vaak voor dezelfde selectie kies, maar je moet vaak keuzes maken voor spelers die op verschillende posities uit de voeten kunnen. Het is ook niet makkelijk om nieuwe jongens te integreren in een nieuwe ploeg met maar achttien spelers in de kern. Het is de laatste keer dat ik hier persoonlijk iets over zeg”, besluit de Limburger.

TIP: Liefst 5x je geld bij Unibet voor een landstitel van Antwerp!

Goed punt van Van Bommel?

  • 100%
  • Neuh…
164+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie