‘Frenkie de Jong ontving dreigende brief Barça’

Foto: ‘Frenkie de Jong ontving dreigende brief Barça’

De vete tussen FC Barcelona en Frenkie de Jong blijft maar nieuwe dieptepunten bereiken. Gisteren dartelde de dribbelkont uit Arkel nog over het veld alsof er niets aan de hand is, maar bronnen rondom de club melden nu dat hij op 15 juli jongstleden nog een ‘dreigende brief’ van zijn club ontving.

Barça zou het contract van De Jong nietig willen verklaren omdat er bij het verlengen ‘criminele praktijken’ hebben plaatsgevonden, onder aanvoering van preses Josep Maria Bartomeu. Dat schrijft The AthleticVoetbal International bericht verder: “De Jong tekende op 20 oktober 2020 een nieuw contract tot medio 2026. Zijn salaris voor de seizoenen 2020/21 en 2021/22 werd gekort, met de toezegging dat de achterstallige miljoenen later betaald zouden worden. Volgens eerdere berichtgeving gaat het om zeventien miljoen euro, al rept de doorgaans goed geïnformeerde sportwebsite over achttien miljoen. Barcelona kondigde gelijktijdig ook de contractverlengingen van Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet aan.”

‘Dreigende brief’

Een week later stapte Bartomeu op. “In de brief die De Jong vorige maand heeft ontvangen, dreigt Barcelona met juridische procedures om erachter te komen hoe de contractverlenging precies tot stand kwam. De club schrijft verder het huidige contract van De Jong nietig te willen verklaren en zijn oude contract, dat hij tekende nadat hij in 2019 overkwam van Ajax, weer in werking te willen laten treden.”

VI besluit: “Bronnen rondom de club melden dat De Jong in gesprek is gegaan met Barcelona en door de club is gewaarschuwd dat hij en zijn vertegenwoordigers aangewezen kunnen worden als betrokkenen bij de vermeende criminaliteit. Het vorige bestuur is er volgens The Athletic echter van overtuigd dat het getekende contract van oktober 2020 gewoon rechtsgeldig is. Juristen en La Liga gingen er immers mee akkoord, klinkt het. Het huidige bestuur wil het salaris van De Jong verder verlagen om de financiële problemen tegen te gaan.”

TIP: FC Barcelona landskampioen? Win 2,30 keer je inleg via Unibet!

Speelt Frenkie dit seizoen uit bij Barcelona?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie