Slot lacht om Berghuis: ‘Of je daar op zit te wachten..’

Foto: Slot lacht om Berghuis: ‘Of je daar op zit te wachten..’

Vlak voor de aftrap tegen Vitesse gistermiddag maakte Feyenoord-trainer Arne Slot bekend dat doelman Justin Bijlow vriendelijk had bedankt voor het aanvoerderschap, waardoor Gernot Trauner – bij absentie van Marcos Senesi en bankzitter Jens Toornstra – de band droeg. Op de persconferentie ná de zege in Arnhem kwam Slot er nog eens op terug.

De trainer legde uit dat hij de betekenis van het aanvoerderschap ‘onderschat’ vindt. “De aanvoerder is niet altijd de leider, je hebt meerdere jongens die invloed hebben in een team. Voor mij is het met name hoe je je presenteert na wedstrijden”, zegt Slot, die dan in de lach schiet. “Ja, ik begin even te lachen, omdat ik niet zo heel lang geleden altijd uitkeek naar het interview bij Feyenoord. Dat was in de tijd dat Steven (Berghuis, destijds aanvoerder, red.) voor de camera ging staan.”

Berghuis

“Dat is wel een belangrijk onderdeel geworden van ‘kan je je emotie na de wedstrijd de baas zijn en kan je een goede analyse geven van wat er gebeurd is’. Niet dat ik vond dat Steven dat niet kon.” Sterker nog, Berghuis staat bekend om zijn goede analytische vermogen na een wedstrijd. Slot doelt vooral op het emotionele gedeelte. “Of je als trainer daar nou op zit te wachten…”

In de tijd van Dick Advocaat wilde Berghuis na afloop van een teleurstellende wedstrijd nog wel eens erg kritisch zijn op ploeggenoten en trainers.

TIP: Feyenoord landskampioen? Win twaalf keer je inleg via Unibet!

Berghuis was een goede captain

  • Eens
  • Oneens
679+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie