‘Nú al nieuwe Ajax-basisopstelling’

Foto: ‘Nú al nieuwe Ajax-basisopstelling’

Ajax betaalde deze zomer opvallend veel geld om Brian Brobbey over te mogen nemen van RB Leipzig en dat deden de Amsterdammers natuurlijk niet voor niets. Tegen Fortuna Sittard was de spits ontzettend belangrijk, maar hij kwam wél van de bank. Misschien verandert dat binnenkort al wel…

Op maandagochtend richt De Telegraaf zich tot oefenmeester Alfred Schreuder: “Kan de trainer van Ajax in zijn basisformatie nog om de jonge spits heen?”

Het antwoord lijkt ‘nee’: “Kort na de ondertekening van zijn contract in Amsterdam zei Schreuder contact te hebben gehad met zijn voorganger Erik ten Hag. Het kan haast niet anders dan dat Ten Hag in zijn werkoverdracht de naam van Brobbey met hoofdletters schreef en nog eens onderstreepte ook. Het product van de eigen jeugdopleiding werd vorig seizoen na de winterstop gehuurd van RB Leipzig en kwam ondanks een knieblessure, die hem vijf Eredivisie-duels aan de kant hield, nog tot zeven doelpunten, in 396 minuten.”

Belangrijke goals

“De Amsterdammer sleurde Ajax er tijdens de afwezigheid van Sébastien Haller vanwege de Afrika Cup doorheen tegen FC Utrecht-uit (0-3) en PSV-uit (1-2) en maakte in speelronde 30 de late winnende treffer bij NEC (0-1)”, vervolgt het genoemde dagblad. “Met een doelpunt tegen AZ (2-2) had hij een aandeel in het achteraf waardevolle gelijkspel, waarna hij zijn goede half jaar bekroonde met een treffer in het kampioensduel met sc Heerenveen. Stel Brobbey op en hij levert, ondervond Schreuder ook na rust in Sittard.”

Tegen Fortuna kwam Ajax op een 1-0 achterstand, maar Brobbey deed het duel kantelen (2-3). Hij lijkt klaar voor een basisplek.

TIP: Verdubbel je inleg als Ajax met méér dan twee goals verschil van FC Groningen wint!

Verdient Brobbey een basisplaats?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie