Neville vreest voor Ten Hag: “Enorm verontrustend”

Foto: Neville vreest voor Ten Hag: “Enorm verontrustend”

Erik ten Hag heeft zijn eerste competitiewedstrijd als manager van Manchester Unied verloren. Brighton & Hove Albion stuntte door met 1-2 te winnen op Old Trafford en dat verontrust Gary Neville enorm.

“Brighton is de meest eenvoudige ploeg om tegen te spelen in de Premier League, dus dat is enorm verontrustend. De openheid is ongelofelijk”, stelt Neville bij Sky Sports. “Voor Ten Hag zal het een enorme schok zijn na de veelbelovende voorbereiding. Maar iedereen die de Manchester United-spelers heeft gevolgd zal dit herkennen.”

“De mensen boven hem moeten weten dat het onacceptabel is om Ten Hag deze selectie voor te schotelen”, vervolgt Neville. “De selectie moet meer versterkt worden dan vooralsnog is gebeurd. Er is nog tijd in deze transferwindow, maar hij heeft drie of vier weken extra nodig om met die spelers te werken. Elke coch denkt het beter te kunnen dan de voorganger met dezelfde spelers, maar de realiteit is dat hij vandaag heeft gezien waartoe ze in staat zijn.”

Grote zorgen

Neville ziet Manchester United telkens in dezelfde val trappen. “Dit team kan gewoon niet op achterstand komen”, stelt de oud-speler van Manchester United. “Ten Hag zal teleurgesteld zijn na de positieve signalen in de voorbereiding, maar de realiteit heeft toegeslagen. De coach zal tijd nodig hebben, dus ik zal niet naar hem wijzen. (…) De realiteit is dat bepaalde spelers vervangen moeten worden of gesteund door betere spelers.”

Neville maakt zich zorgen over het aankoopbeleid. De Engelsman denkt dat het ook kwetsbaar is om vooral Nederlandse spelers op te pikken. “Ze hebben een aantal goede spelers voortgebracht, maar het succespercentage is niet geweldig. Daar maak ik me zorgen over.” Overigens adviseert hij de familie Glazer, de eigenaars, om United te verkopen.

TIP: Wint United bij Brentford? Win 2,05 keer je inleg via Unibet!

Gaat Ten Hag slagen als United-manager?

  • Ja
  • Nee
331+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie