AZ tankt vertrouwen met zwaarbevochten zege

Foto: AZ tankt vertrouwen met zwaarbevochten zege

AZ heeft het broodnodige vertrouwen getankt na de teleurstellende 1-0 nederlaag tegen Dundee United afgelopen donderdag: vandaag werd namelijk de Eredivisie-campagne geopend met een 2-0 zege op Go Ahead Eagles. De Alkmaarders kunnen daardoor met een goed gevoel richting de return tegen Dundee.

Trainer Pascal Jansen kon vandaag in het AFAS Stadion nog altijd niet beschikken over onder meer Riechedly Bazoer, Jens Odgard, Yuki Sugawara en Jesper Karlsson. Daardoor stond ongeling Myron van Brederode voor het eerst in de basis, de flankspeler liet zo nu en dan hele leuke dingen zien.

Invallers maken het verschil

Leuke momenten waren an sich echter vrij spaarzaam in Alkmaar, pas in de zeventigste minuut werd de score geopend. Spits Vangelis Pavlidis promoveerde een strakke lage voorzet van invaller Aslak Wittry tot de 1-0. Vier minuten voor tijd besliste uitgerekend basisdebutant Van Brederode het duel; na een goede actie van een andere invaller, Mayckel Lahdo, belandde de bal via Yusuf Barasi voor zijn voeten. Eagles-goalie Jeffrey de Lange was kansloos. Vlak daarvoor werd scheidsrechter Allard LIndhout nog naar het VAR-scherm geroepen wegens een vermeende rode kaart voor Dani de Wit na een elleboogje, maar Lindhout besloot slechts geel te geven. Even later lag-ie in het Deventerse netje, en dus zijn de druiven zuur voor René Hake en zijn mannen.

Volgende week ontvangt Go Ahead in de Adelaarshorst PSV, AZ gaat op bezoek bij Sparta. Maar eerst dus nog de return tegen Dundee United, op donderdagavond.

Scoreverloop: 1-0 (70′) Vangelis Pavlidis, 2-0 (86′) Myron van Brederode

Gaat AZ in de return alsnog een Europees ticket behalen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie