Groningen laat zege glippen tegen dapper Volendam

Foto: Groningen laat zege glippen tegen dapper Volendam

FC Volendam heeft FC Groningen knap op een gelijkspel weten te houden. De Groningers begonnen stromachtig in eigen huis en leken op weg naar een makkelijke overwinning. De promovendus rechtte de rug en sleepte nog een punt uit het vuur.

De zondag werd afgetrapt in Groningen, waar FC Volendam op bezoek kwam. Bij de thuisclub het de voorbije dagen vooral over Jörgen Strand Larsen. De spits leek lange tijd op weg naar een transfer, de Groningers wisten hem echter te behouden, maar zag afgelopen week de interesse weer toenemen. Middlesbrough verhoogde het bod naar zo’n tien miljoen euro, terwijl ook Bolongna nog op het vinkentouw zit. De Trots van het Noorden wil haar topschutter niet laten gaan, en zo stond hij zondagmiddag gewoon aan de aftrap tijdens de competitiestart. Volendam is terug in de Eredvisie, waarbij aanwinst Henk Veerman startte op de bank. Trainer Wim Jonk durfde het aan om de pas 16-jarige Billy van Duijl in het hart van de verdediger te posteren. Carel Eiting debuteerde voor de ploeg.

Volendam kreeg bij de terugkeer op het hoogste niveau de deksel al snel op de neus. Al na anderhalve minuut was het raak: Cyril Ngonge legde aan van afstand en vond met een lage, harde bal het net. Een heerlijke start voor de gastheren, al moest doelman Michael Verrips vervolgens nog wel ingrijpen bij een heerlijke trap van Francesco Antonucci. Na een ruim half uur wist Strand Larsen zijn marktwaarde nog wat op te krikken. Na een goede actie aan de rechterkant van opnieuw Ngonge, werd de international in stelling gebracht en liet hij zijn neusje voor de goal zien met een echte spitsengoal.

Spanning terug

Vlak na de treffer van Strand Larsen bracht Daryl van Mieghem de spanning weer terug in het duel. Na een goede aanval rondde hij gedecideerd af met een geplaatste bal. Henk Veerman werd al voor rust ingebracht als invaller, waarbij de ambities van de Volendammers werden onderstreept. Van Mieghem kreeg al snel in het tweede bedrijf dé kans op de gelijkmaker. Hij werd vrijgespeeld voor het doel van Verrips en schoot wat nonchalant van dichtbij op de paal. Daarna nam Groningen het initiatief weer wat terug, zonder dat met een doelpunt te bekronen.

Halverwege de tweede helft bracht Van Mieghem in en werd de inzet van verdediger Benaissa Benamar gekeerd. Volendam claimde dat de bal over de lijn was geweest, pas later werd dat bevestigd door de VAR. Zo stond ineens de 2-2 op het scoreboard, terwijl Groningen toch op weg leek naar een eenvoudige zege. Net voor de treffer had Frank Wormuth al een driedubbele wissel toegepast, terwijl Jonk juist later wijzigingen ging doorvoeren. Groningen ging in de slotfase nog voor de overwinning: een goede vrije trap van Laros Duarte werd echter gekeerd door Filip Stankovic. Strand Larsen zag een heldenrol vervliegen, toen in de laatste minuut zijn spectaculaire omhaal het doel miste.

Scoreverloop: 1-0 (2′) C.Ngonge, 2-0 (34′) J.Strand Larsen, 2-1 (38′) D.van Mieghem, 2-2 (68′) B.Benamar

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie