PSG maakt er vijf, Messi scoort met omhaal

Paris Saint-Germain is dit seizoen andermaal de torenhoge favoriet voor de Franse landstitel. Zaterdagavond kende de sterrenformatie een uitstekende start op bezoek bij Clermont Foot: 0-5.

De nieuwe PSG-trainer Christophe Galtier kon in de eerste competitiewedstrijd geen beroep doen op steraanvaller Kylian Mbappé. Daarentegen mocht het koppel Neymar en Lionel Messi wel starten. De Braziliaanse recordaankoop liet zich gelden door binnen tien minuten de voorsprong tot stand te brengen.

Al voor rust wist PSG het treffen met Clermont Foot in eigen voordeel te beslissen. Rechtsback Achraf Hakimi schoot de 0-2 tegen de touwen, waar aanvoerder Marquinhos de derde binnen wist te knikken vanuit een vrije trap. De tweede helft werd zodoende een formaliteit.

Messi stond na 45 minuten nog niet op het scorebord, maar de Argentijn liet zich na rust ook gelden. De voormalig FC Barcelona-aanvaller schoot met een rollertje de vierde goal binnen en bepaalde met een omhaal de eindstand op 0-5.

Scoreverloop: 0-1 (9′) Neymar, 0-2 (26′) Achraf Hakimi, 0-3 (39′) Marquinhos, 0-4 (80′) Lionel Messi, 0-5 (86′) Lionel Messi

TIP: Wint PSG dit seizoen de CL? Win zes keer je inleg via Unibet!