PSV kent vliegende start in Eredivisie

PSV is zaterdagavond uitstekend begonnen aan de nieuwe titelstrijd. De formatie van trainer Ruud van Nistelrooy had geen enkele moeite met het gepromoveerde FC Emmen: 4-1.

Tussen de voorronde Champions League-wedstrijden tegen AS Monaco in leek het thuisduel met FC Emmen een formaliteit. In de beginfase werden de Eindhovenaren echter prompt gewaarschuwd door de manschappen uit Drenthe. Ole Romeny tekende voor het eerste gevaar van de avond, maar doelman Walter Benítez zag diens inzet voorlangs vliegen.

PSV begon zonder glans aan deze wedstrijd, maar de eerste serieuze mogelijkheid leverde wel meteen een voorsprong op. Xavi Simons veroverde de bal en bediende Johan Bakayoko, die zijn eerste doelpunt op Eredivisie-niveau produceerde: 1-0. PSV kwam binnen het half uur wel erg fortuinlijk aan de tweede treffer. De Emmen-defensie raakte in paniek bij een vrije trap en uiteindelijk werkte Maikel Kieftenbeld de bal bijzonder knullig in eigen doel.

PSV knalt door

Met de return tegen Monaco voor de boeg leek PSV het duel met de Emmenaren al voor rust te willen beslissen. Cody Gakpo en Simons lieten kansen op de 3-0 nog onbenut, maar zeven minuten voor de pauze was het dan alsnog raak. Luuk de Jong liet een pass van Armando Obispo lopen vanwege buitenspel en daardoor mocht Gakpo alleen door richting doelman Eric Oelschlägel, die andermaal werd geklopt.

Van Nistelrooy besloot Philipp Max en Joey Veerman halverwege te vervangen door Fredrik Oppegard en Richard Ledezma. PSV begon gretig aan de tweede helft, waarbij Simons bijna alsnog zijn treffer bemachtigde. De 4-0 volgde kort daarna. De Jong fungeerde in de rol van aangever en opnieuw Gakpo kreeg de eer om Oelschägel voor de vierde keer deze avond te verslaan.

Met de 4-0 voorsprong op zak en Monaco-thuis in het vooruitzicht besloot PSV de voet van het gas af te halen. Emmen kreeg daardoor de mogelijkheid om zich te laten gelden. Romeny schoot vanuit de draai zelfs de 4-1 achter Benítez, die de Emmen-aanwinst kort daarna wel van een tweede treffer af wist te houden.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Johan Bakayoko, 2-0 (26′) Maikel Kieftenbeld (eigen doelpunt), 3-0 (38′) Cody Gakpo, 4-0 (54′) Cody Gakpo, 4-1 (63′) Ole Romeny

TIP: PSV landskampioen? Win 2,75 keer je inleg via Unibet!