Negatieve hoofdrol Van Dijk bij eerste puntverlies Liverpool

Foto: Negatieve hoofdrol Van Dijk bij eerste puntverlies Liverpool

Liverpool heeft bij de seizoensopening meteen punten gemorst in de Premier League. The Reds hadden het erg moeilijk bij promovendus Fulham, en kwamen zelfs twee keer achter. Virgil van Dijk vertolkte daarbij een negatieve hoofdrol, al wist de topclub er nog wel een remise uit te slepen.

Liverpool begon het seizoen goed door vorige week de Community Shield te veroveren. Middels een 3-1 werd er meteen een tikje aan rivaal Manchester City uitgedeeld. Belangrijker voor Jürgen Klopp zou een goede start van de competitie zijn bij Fulham, waar Kenny Tete de Nederlandse inbreng verzorgde. Die kan mogelijk snel vergroot worden: zo is Justin Kluivert op weg naar Craven Cottage, en er zou tevens belangstelling zijn voor Joshua Zirkzee. Tete kreeg al snel geel, maar maakte dat na een ruim half uur helemaal goed. Met een afgemeten voorzet bereikte hij spits, Aleksandar Mitrovic, die bij de tweede paal net wat gretiger was dan verdediger Trent Alexander-Arnold.

Na de pauze kwam de grootmacht wel terug in de wedstrijd. Invaller Darwin Núñez zorgde meteen voor een aanvallende impuls. Na een assist van Mohamed Salah, scoorde de Uruguayaanse aanwinst met een inzet achter het standbeen. Het leek het sein voor The Reds om erop en erover te gaan. Een ongelukkig moment van Virgil van Dijk voorkwam dat echter. De luis in de pels Mitrovic kwam met een individuele actie in het vijandelijke strafschopgebied en ging liggen na een licht tikje van de Nederlandse aanvaller. De VAR keek nog naar het moment, maar vond het ook een overtreding. Het was weer de Servische goalgetter die raakschoot.

Salah voorkomt erger

Liverpool moest vervolgens alles op alles te zetten om een eerste nederlaag te voorkomen. En daarvoor kon het rekenen op zijn farao. Salah, die in het tussenseizoen zijn contract verlengde, bracht de score met nog een vijftal minuten te gaan weer in evenwicht. In een zenuwachtige slotfase werd uiteindelijk niet meer gescoord. En zo start Liverpool zijn PL-campagne dus meteen met puntenverlies, terwijl Fulham zijn terugkeer op het hoogste niveau niet gemist heeft.

Scoreverloop: 1-0 (32′) A.Mitrovic, 1-1 (64′) D.Núñez, 2-1 (72′) A.Mitrovic (pen), 2-2 (80′) M.Salah

Grote fout van Van Dijk?

  • Echt wel
  • Nee hoor
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie