Ajax sluit deal met Mexicanen: ‘Erg trots’

Foto: Ajax sluit deal met Mexicanen: ‘Erg trots’

Ajax heeft vanmiddag een samenwerking met Pachuca CF bekrachtigd. Saillant is dat juist PSV in het verleden al meermaals zaken met de Tuzos deed, rond de transfers van Hirving Lozano en later ook Eríck Gutiérrez.

De Amsterdammers schrijven op de clubwebsite: “De doelstelling van de samenwerking is om kennis uit te wisselen met Pachuca over het opleiden van talent. Ajax helpt in de scholing van de coaches en staf van de jeugdopleiding, om zo ook impact te hebben op de ontwikkeling van de jeugdspelers van Pachuca. Dit kan ertoe leiden dat de grootste talenten uiteindelijk richting Ajax verkassen. Verder zijn er gezamenlijke activiteiten afgesproken zoals het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden.”

Focus op de jeugd

Armando Martinez, preses van Pachuca, kan zijn geluk niet op. “Wij zijn een club die heel veel werkt met zelf opgeleide spelers. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze eigen opleiding. We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan met de beste jeugdopleiding van Europa.”

Namens Ajax reageert technisch manager Klaas-Jan Huntelaar: “Daarin zie je dat we hetzelfde idee hebben. Als Ajax zijnde kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent. Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander continent op het gebied van talent.”

‘In de toekomst meer Pachuca-spelers naar Ajax’

Martinez: “We geloven dat er in de toekomst meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen. De samenwerking wordt nog beter als voetballers hier gaan spelen. En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen. Een andere doelstelling is namelijk de uitwisseling van jeugdspelers. (…) We zijn erg tevreden en ervan overtuigd dat we een goede samenwerking met Ajax zullen hebben. We verwachten dat er vrij snel spelers van Pachuca bij Ajax zullen voetballen.”

TIP: 2.17x je inleg als Ajax met een clean sheet wint van Fortuna Sittard morgen!

Goede deal voor Ajax?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie