TRANSFERUURTJE: Zerrouki-clash, transfer voor Blind?

Foto: TRANSFERUURTJE: Zerrouki-clash, transfer voor Blind?

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Ramiz Zerrouki was er na de wedstrijd van FC Twente tegen FK Cukaricki duidelijk over: hij wil naar Feyenoord vertrekken deze zomer. De middenvelder is onderwerp van de onderhandelingen tussen de Rotterdammers en de Tukkers, maar het verschil tussen vraag en aanbod is nog enorm (vijf miljoen, red.). FC Twente wil de middenvelder, die is uitgegroeid tot A-international van Algerije, vanzelfsprekend liever niet naar een competitiegenoot vertrekken. Dat ziet de middenvelder anders. “Feyenoord zie ik als een stap omhoog. Het is een grotere club en ze spelen Europa League. Ik denk met de omstandigheden daar dat ik kan doorgroeien tot een betere speler. Het is aan de clubs om eruit te komen”, stelde de middenvelder bij RTL 7

Daley Blind lijkt ook dit seizoen een basisplaats te krijgen bij Ajax. Mocht de middenvelder tóch buiten de boot vallen bij de ploeg van Alfred Schreuder, dan heeft de ervaren verdediger een optie in België. Volgens Het Nieuwsblad heeft Antwerp FC de eerste gesprekken al gevoerd met de zaakwaarnemer van Blind. De Belgische club is op zoek naar een speler die voor balans tussen de verdediging en het middenveld kan zorgen. Marc Overmars, die de technische leiding in handen heeft bij onze ambitieuze Zuiderburen, zou in het begin van de transferperiode al hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor een transfer. Zo lang Blind bij Ajax in de basis staat, is dat onbespreekbaar.

SL Benfica heeft Fredrik Aursnes van Feyenoord al een tijdje op de verlanglijst staan. Volgens Fabrizio Romano is er inmiddels een bod neergelegd bij de Rotterdammers. De 26-jarige middenvelder kan voor ruim tien miljoen euro de overstap maken naar de Portugese top. Feyenoord heeft het bod (nog) niet geaccepteerd, maar er zijn volgens Romano wel voldoende aanwijzingen die doen geloven dat er een akkoord in de lucht hangt. Aursnes werd vorig jaar voor een half miljoen euro overgenomen van Molde en wees onlangs een contractaanbod van Feyenoord af. 

Buitenland

Feyenoord is druk bezig om de selectie nóg verder te versterken. De Rotterdammers hebben er daarnaast een dagtaak aan om de huidige spelers in Rotterdam-Zuid te houden. Voor een aantal van hen lijkt dat een utopie. Marcos Senesi bijvoorbeeld, die naast een contract tot de zomer van 2023 nu ook onder bod staat van Bournemouth.  De Engelse promovendus heeft volgens Engelse media 15 miljoen euro over voor het eenjarige contract van de Argentijnse verdediger.

Jurgen Ekkelenkamp leek onderweg naar Club Brugge, maar heeft op het laatste moment een U-bocht gemaakt. De Nederlandse aanvallende middenvelder, die na een akkoord over een transfersom van 4,5 miljoen euro de opvolger van Charles de Ketalaere leek te worden, is door Marc Overmars op andere gedachten gebracht. Ekkelenkamp heeft Club Brugge afgebeld en gaat tekenen bij de club van Overmars en trainer Mark van Bommel. 

Wedden op (inter)nationale voetbalwedstrijden doe je bij Unibet!

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:25
16+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
6+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
194+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
88+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
57+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
410+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
157+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
218+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
81+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
118+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
587+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
264+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
329+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1342+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
190+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8645+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2048+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3413+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie