Ajax-aanwinst blij verrast: “Nooit gedacht”

Foto: Ajax-aanwinst blij verrast: “Nooit gedacht”

Lorenzo Lucca is donderdagavond officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax. De 21-jarige spits komt over van Pisa en hoopt in de voetsporen te treden van zijn idool Zlatan Ibrahimovic.

De transfer van Lucca zat al in de pijplijn en is inmiddels een feit. “Ik ben blij dat ik hier ben”, vertelt de Italiaanse aanvaller via de clubkanalen. “Ik hoop dat ik mijn waarde kan bewijzen aan de club en de supporters, ik ben blij dat ik hier ben. Dit is een speciaal moment voor me, omdat ik de eerste Italiaan ben die het shirt van Ajax draagt. Dat maakt me erg blij.”

Lucca is op de hoogte van de geschiedenis van Ajax. “Het is een heel inspirerend shirt, veel kampioenen hebben het al gedragen, inclusief mijn idolen. Mijn grootste idool is Zlatan Ibrahimovic. Als kind heb ik zoveel beelden van hem bekeken. Ik ben trots dat ik het shirt mag dragen dat hij ooit gedragen heeft. Je kan ons niet met elkaar vergelijken, misschien alleen qua postuur, maar Zlatan was een van de beste spitsen van Europa.”

De Pisa-huurling weet dat hij nog niet op dat niveau zit. Sterker nog: hij werd zelfs verrast door de belangstelling uit Amsterdam. “Ik had niet verwacht dat Ajax naar Italië zou komen. Ik speelde in de Serie B, dus ik had nooit gedacht dat ze voor mij zouden kiezen. Tot nu toe zag ik spelers als Tadic, Antony, Stekelenburg en Blind alleen op tv spelen, nu hoop ik mijn bijdrage te leveren aan het winnen van de grote prijzen.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet!

Gaat hij slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie