FC Twente koerst af op clash met Fiorentina

Foto: FC Twente koerst af op clash met Fiorentina

FC Twente lijkt zich op te kunnen maken voor een clash met het Italiaanse Fiorentina. Op bezoek bij FK Cukaricki kwam donderdagavond een groot kwaliteitsverschil naar voren: 1-3.

In het matig gevulde stadion van Partizan Belgrado kwam de formatie van Ron Jans sterk uit de kleedkamer. Al in de openingsminuut werd Ricky van Wolfswinkel één op één met de doelman van Cukaricki gezet, maar de spits slaagde er niet in om er meteen al 0-1 van te maken. Het bleek uitstel van executie voor de Serviërs. In de achtste minuut kopte Daan Rots een voorzet van Virgil Misidjan overtuigend tegen de touwen.

Cukaricki wist de Twente-defensie en doelman Lars Unnerstall wel een aantal keer te testen, maar verder had de Nederlandse subtopper weinig last van Cukaricki. Dat resulteerde al voor rust in een 0-3 voorsprong. Michel Vlap verdubbelde de score na goed voorbereidend werk van opnieuw Misidjan en op aangeven van Van Wolfswinkel maakte Joshua Brenet de derde Twente-goal.

In de tweede helft drukte Twente het gaspedaal minder diep in. Cukaricki kreeg daardoor de kans om zich meer met het spel te bemoeien en dat resulteerde ook in een treffer. Op aangeven van Luka Adzic (ex-FC Emmen en PEC Zwolle) werkte Stefan Kovac de 1-3 tegen de touwen. Verder kwam de Servische formatie niet, waardoor Twente op koers ligt voor de play-offronde van de Conference League.

Scoreverloop: 0-1 (8′) Daan Rots, 0-2 (31′) Michel Vlap, 0-3 (43′) Joshua Brenet, 1-3 (59′) Stefan Kovac

TIP: Wint FC Twente in Nijmegen? Win 2,30 keer je inleg via Unibet!

Komt Twente thuis nog in de problemen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie