Chelsea pakt Barça terug met komst van Engels toptalent

Foto: Chelsea pakt Barça terug met komst van Engels toptalent

De voorbije weken zaten Chelsea en FC Barcelona elkaar regelmatig in de haren op de transfermarkt, waarbij het doorgaans de Catalanen waren die aan het langste eind trokken. Zo wist Barça deze zomer al Andreas Christensen weg te lokken op Stamford Bridge en werden ook Raphinha en Jules Koundé voor de neus van The Blues weggekaapt. Nu neemt Chelsea echter een klein beetje revanche. 

Ze kondigden donderdagmiddag namelijk aan dat ze zich weten te versterken hebben met Carney Chukwuemeka. Het Engelse toptalent komt voor ongeveer 24 miljoen euro over van Aston Villa en tekende een contract voor zes jaar. De 18-jarige middenvelder kon vertrekken nadat hij weigerde om zijn contract te verlengen en werd ook nadrukkelijk het hof gemaakt door Barça. 

Deze keer is het echter Chelsea dat aan het langste eind trekt. Chukwuemeka is een Engels jeugdinternational die vorig seizoen wist door te breken bij Villa. Hij kwam twaalf keer in actie in de Premier League en gaf daarbij één assist. Dat was voldoende voor de Londenaren om de portemonnee open te trekken, want ze wonnen de strijd door een pak meer te bieden dan de Catalanen. 

Jong talent

Chukwuemeka is de vierde aanwinst van de zomer voor Chelsea, dat stilaan begint in te zetten op jong talent. Met Kalidou Koulibaly en Raheem Sterling haalden ze immers wel de nodige ervaring binnen, maar naast Chukwuemeka streek ook al de 18-jarige Amerikaanse doelman Gabriel Slonina neer. Daarnaast krijgen ook Armando Broja en Conor Gallagher dit seizoen hun kans na succesvolle uitleenbeurten aan Southampton en Crystal Palace.

TIP: Loop binnen met een kampioenschap van Chelsea. 17x je inzet bij Unibet!

Een absoluut toptalent?

  • 100%
  • Ik wacht nog even af..
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie