De Ligt onthult zijn moeilijkste tegenstander ooit

Foto: De Ligt onthult zijn moeilijkste tegenstander ooit

Matthijs de Ligt maakte deze zomer de overstap van Juventus naar Bayern München. De 22-jarige mandekker speelde in zijn carrière al tegen onder meer Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar zijn kersverse teamgenoot Leroy Sané was voor hem zijn lastigste tegenstander tot dusver.

“Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn natuurlijk van wereldklasse. Maar de tegenstander die me tot nu toe de meeste problemen heeft bezorgd, was Leroy Sané in een interland met het Nederlands elftal tegen Duitsland (1-1) in maart. Ik moest hem man-tegen-man over het hele veld dekken en hij was echt overal”, vertelt De Ligt aan de Kicker.

Onlangs gingen De Ligt, Sané en co op trainingskamp naar Amerika. “Toen heb ik hem dat ook verteld.” Dat Bayern bijna zeventig miljoen euro voor hem betaalde, ziet De Ligt niet als extra ballast. “Als je voor topclubs als Bayern speelt, ervaar je altijd druk. Of je nu uitgeleend wordt of niet, dat blijft hetzelfde. Voor mij maakt het zeker niet uit, want ik eis altijd zoveel van mezelf dat er al druk genoeg is.”

Match made in heaven?

De oud-Ajacied kan niet wachten op de start van het seizoen, uit bij Eintracht Frankfurt. “De speelstijl van Bayern München past in mijn ogen bij mij, omdat het team aanvallend ingesteld is.” De aftrap is morgenavond.

TIP: Verdien 8 keer je inleg als Bayern de Champions League wint!

Gaat De Ligt slagen bij Bayern?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie