TRANSFERUURTJE: Géén Ajax-akkoord, Engelse Ziyech-gekte

Foto: TRANSFERUURTJE: Géén Ajax-akkoord, Engelse Ziyech-gekte

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland

Jorge Sanchez staat al lange tijd in de belangstelling van Ajax. De Mexicaans international werd door Club America buiten de selectie gehouden voor een oefentrip naar de Verenigde Staten, maar dat wil nog niet zeggen dat er snel witte rook verwacht moet worden. Ajax zag een eerste bod niet naar de prullenmand verwezen worden, maar het was niet hoog genoeg om de Mexicanen te verleiden tot een ‘ja’. De Amsterdammers moeten tussen de vier en zes miljoen euro nodig om de Mexicaan vast te leggen. 

Lerin Duarte werd ooit met hoge verwachtingen door Ajax overgenomen van Heracles Almelo. De middenvelder verliet de Amsterdammers via de achterdeur en slaagde ook niet in het buitenland. Het Griekse Aris FC was tot 2020 zijn werkgever en sinds dien zit Duarte thuis. Of ja, hij houdt zijn conditie op peil bij de Vereniging van Contractspelers (VVCS). Via deze organisatie hoopt Duarte snel een nieuwe club te vinden, geeft hij aan in gesprek met ESPN. “Je bent gewend om gewoon bij een club te zitten. Dit is voor mij ook de eerste keer dat het op zo’n manier gaat en dat is wel wennen. Drie jaar Griekenland was een mooie ervaring maar ik heb er heel weinig gespeeld.”

Carel Eiting is terug in de Eredivisie. De voormalig middenvelder van Ajax heeft zijn lot verbonden aan promovendus FC Volendam. Bij Het Andere Oranje krijgt de technisch vaardige middenvelder weer de kans om samen te werken met Wim Jonk, onder wie Eiting ook bij Jong Ajax speelde. 

Florian Jozefzoon tekent een contract tot aan het einde van dit seizoen bij RKC Waalwijk. De 31-jarige buitenspeler trainde al een tijdje mee met de ploeg van Joseph Oosting en heeft dus een contract in de wacht weten te slepen. Daarmee keert Jozefzoon terug bij de club waar hij in 2012 en 2013 een transfer naar PSV verdiende. 


Buitenland 


Hakim Ziyech is op de radar verschenen van Manchester United. Trainer Erik ten Hag wil zijn voormalig pupil graag naar Old Trafford halen. Ziyech is overbodig bij Chelsea en mag naar verluidt voor een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro vertrekken. Dat is voor de vermogende Red Devils geen enkel probleem. 


Jurgen Ekkelenkamp staat voor een nieuwe transfer. De aanvallende middenvelder zit ook bij de vierde trainer in één jaar bij Hertha BSC op een zijspoor bij de Duitse laagvlieger. De Nederlands jeugdinternational mag van de clubleiding vertrekken en heeft in Club Brugge zijn volgende club gevonden. Het Algemeen Dagblad schrijft dat er een akkoord is bereikt over de transfersom van zo’n 4,5 miljoen euro. De 22-jarige Ekkelenkamp staat al langer in de belangstelling van de Belgisch landskampioen, dat onlangs aanvallende middenvelder Charles de Ketelare aan AC Milan verkocht. 




0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie