‘Vitesse-drama door overname’

Foto: ‘Vitesse-drama door overname’

Thomas Letsch was aan het begin van de transferperiode nog hyperambiteius. Er zouden zeven tot tien nieuwe spelers bijkomen die er voor zorgden dat Vitesse ook aankomend voetbaljaar mee kan strijden om de Europese plekken. Een maand later hangt de vlag er héél anders bij in Arnhem, zeker voor trainer Letsch. 

Bij de eerste training sprak Letsch de wens uit om elke twee dagen een speler te kunnen presenteren en op deze manier zeven tot tien aanwinsten naar het GelreDome te halen. Vitesse wilde, ondanks de overname-onrust, gewoon meestrijden om de Europese plekken. 

Vitesse

De gewenste versterkingen bleven voor het grootste gedeelte uit bij de Arnhemmers. De Telegraaf schrijft: “Na lange tijd aan handen en voeten gebonden te zijn geweest door het overnameproces heeft technisch directeur Benjamin Schmedes zich de afgelopen weken wel geroerd op de spelersmarkt en met de transfervrij van Auxerre gehaalde Carlens Arcus, de voor 1 miljoen euro van RKC Waalwijk overgenomen Melle Meulensteen, Benfica-huurling Ferro en de van Sassuolo gehuurde Ryan Flamingo een nieuwe defensie neergezet, maar met name in aanvallend opzicht schort er nog veel aan.”

Dat er zo weinig spelers kwamen, heeft volgens de krant één belangrijke reden. “Aan het begin van de zomer zijn daarin wel belangrijke stappen gezet met de kwijtschelding van de megaschuld van 155 miljoen euro door de vertrekkende eigenaar Valeriy Oyf, de overdracht van de aandelen naar de club en de getekende intentie-overeenkomst met een overnamepartij, maar het hele overnameproces is een tijdrovend proces.”

Thomas Letch

Er zijn op dit moment drie partijen, waar onder de nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly, die in de markt zouden zijn voor het meerderheidsaandeel van de Arnhemse club. Andere kandidaten zouden de Platek-broers zijn, twee Amerikanen die eigenaar zijn van voetbalclubs Specia Calcio (Italië), Sonderjyske (Denemarken) en Casa Pia (Portugal). Het Red Bull-concern en de City Football Group zouden eventueel ook via Vitesse voet kunnen zetten in het Nederlandse voetballandschap. 

Volgens De Telegraaf moet er snel duidelijkheid komen om de sportieve klap niet te groot te laten worden. “De hoop van Letsch is dat nog voor 1 september uitsluitsel over de overname geboden kan worden, waardoor er te elfder ure nog een kwaliteitsimpuls mogelijk is. Met de huidige smalle groep lijkt Vitesse op voorhand geen hoge ogen te gaan gooien in de Eredivisie, getuige ook de oefencampagne, die niet om over naar huis te schrijven was met slechts één zege (op Maccabi Haifa), drie nederlagen tegen allerminst indrukwekkende opponenten als KV Oostende, OFI Kreta en Atromitos en gelijke spelen tegen VVV-Venlo en Westerlo SK.”

TIP: Vitesse stunt tegen Feyenoord? Dat is minimaal 3.95x je inzet waard!

Vitesse haalt Europees voetbal dit seizoen

  • Denk het wel
  • Denk het niet
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie