Emotionele afscheidsboodschap Mertens bij Napoli: “Geen vaarwel” (?)

Foto: Emotionele afscheidsboodschap Mertens bij Napoli: “Geen vaarwel” (?)

Negen jaar lang was het een absoluut sprookjeshuwelijk, maar er is dan toch een einde gekomen aan de samenwerking tussen Dries Mertens en Napoli. Eerder maakte de club al bekend dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. En nu heeft de Belgische aanvaller ook zelf afscheid genomen aan de hand van een videoboodschap. 

Lange tijd had het er alle schijn van dat Mertens zijn overeenkomst in Napels toch zou verlengen. Er vond een uitgebreid onderhoud plaats met preses Aurelio De Laurentiis en de speler wou absoluut in de Italiaanse havenstad blijven. Maar Napoli wou enkel verlengen indien Mertens akkoord ging met een bijzonder groot salarisoffer. En hoewel de oud-PSV‘er ook bereid was om in te leveren, bleef de kloof tussen beide partijen te groot. 

Nu lijkt ook Mertens zich zelf te hebben neergelegd bij een definitieve breuk. Op zijn sociale media-kanalen kwam de 35-jarige aanvaller in het gezelschap van zoontje Ciro Romeo met een pakkende afscheidsboodschap. “Ik wist dat deze dag zou komen, maar ik wist niet dat het zo moeilijk zou zijn”, verklaarde hij in het Italiaans. “Ik neem afscheid van de stad die me geadopteerd heeft, die van me houdt en die me gesteund heeft in goeie en slechte tijden.” 

Huis in Napels

Mertens voegde eraan toe dat hij Napels nooit zal vergeten. Al toonde hij zich ook kritisch voor de gang van zaken. “Dit is negen jaar mijn thuis geweest en deze stad zit in mijn bloed. Daarom heb ik beslist om mijn huis te behouden zodat ik vaak kan terugkeren. Mijn vertrek is niet gegaan zoals ik zelf wilde. Maar dit is geen vaarwel, wel een tot ziens.”

TIP: 2.17x je inzet als Napoli Hellas Verona verslaat!

Jammer dat Mertens niet blijft bij Napoli?

  • Ja, verlengen was mooi geweest
  • Nee, is mooi geweest
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie